歡迎來到傳說對決 (33) 垃圾Game冇人玩

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
中1001
不過係連登已經冇人care呢個垃圾Game
Mad bp真係怪怪地

第一場放菲伯兩隻t0,好心首輪就直接pick亥犽同佢駁火啦

我就覺得呢場夜叉唔使首輪搶,佢次輪ban夜最多咪pick凱+贊囉,驚春俾人強控強奸咩

第二場我覺得敗筆係洛克,首輪pick咗個前期大男+瀾sup,pick洛克思路係要野補控技+爆發,同唔怕甲蟲,但補唔到後期

咁做到同樣功能又有後期保證,我覺得最適合係要熊貓,另類啲摩恩都ok

第三場我就覺得唔大問題,不過pick超人係為咗counter 蘇,但唔夠兩分鐘就輸線輸到磨咗半座塔
隻game 全ser多唔多人玩
多掛 但比以前小左
第二場我覺得mad唔識玩洛克,前期都打唔出優勢,同第三場小霖隻洛克好大對比。

第三場我覺得輸超人
由超人仲係t0果陣我都未見過羽中玩超人玩得好。睇陣容,拉到後期洛克變糞角,圖倫又唔及蝴蝶後期強,應該mad贏,但mad 最後兩波會戰完全係4打5,超人完全隱左型。

btw 伯頓一定唔係t0
呢三場pcik法令我覺得羽中角色池淺
我對佢印象都係得夜同超人,次次都好似玩呢兩隻,其他英都冇亮眼表現。
超人勁容易被針對都首pick,強如海牛都要最後選,證明左羽中真係角色池淺,要成隊就佢一個首選
第二場就算唔係洛克嗰兩下失誤(收唔到沃馬+捉艾蜜fail),以個陣拖落去都係輸硬

呢場輸我覺得係前期配線+轉線失誤,放龍獸單守魔龍路就預撚咗甲蟲嚟強奸,正常緋淚抗壓龍獸跟團咪得,個首殺配線問題啦

2:40呢波,葉娜斷咗波兵線,一定夠時間去回包5打4打波大,結果揀交換紅,明顯係轉線call錯

第三場同意輸超人,我印象羽中超人係好少有回推痴漢play,同埋就算唔係夜叉,安奈特一個大已經好難發揮,超人打蘇可以話係失敗

Btw我覺得呢版呂布係可以出,唔知點解依家得返ms玩
伯頓我覺得已經係依家最強勢sup,雖然有制衡手段
大家討論比賽仲多過討論隻驚

新排位00:00開始
上輪對TXO最後一場我覺得羽中超人係無名英雄,但KEY PLAYER最後比左納克,不過事實同JT時期比跌晒WATT
唔覺,9:40羽中為拆塔送頭呢波,讓咗幾分鐘主動權俾txo,龍到star人頭到開凱,基本上係txo時間,係neil意識到開凱(賽後訪問講)+納克秀到,先反敗到,mvp俾納克冇咩問題

如果講最後嗰波水餃,係txo自己on9,2打5仲諗住守外塔,普通s排都唔會犯呢種錯,抵輸
7分鐘個波推死莫拉同夜叉好重要啦,最後一波又係靠佢推死克里希先G到,同埋全場對線緋淚已經牽制得好好,納克搶凱個波係靠TXO自己ON9,唔覺有秀到
我覺得個MVP係比納克搶到凱,但其實搶唔搶到都冇關係,TXO一樣死3件,後面超人推死克里希先係一波G關鍵
7分鐘嗰波,放兵支援判斷正確可以讚,但唔算至關重要

最後嗰波,你睇海牛企位做乜鳩啦,完全係守外塔嘅姿態,連帶蝴蝶走埋上前,緋淚應該做嘅係護住蝴蝶等守高地,超人一定唔會推得咁爽一波g,所以先話係txo柒

Txo開凱個判斷係賭但唔算on9,mad視野係對面中輔啱啱先中路露頭,常識計唔會估到開緊凱
應該係想盡量消耗下D兵血量,但計漏左超人會係後面推

BTW 聽講NEIL下季會打番野,唔知係咪真
開凱個下提米唔睇視野,中路回緊城,好ON9下WO
蝴蝶擺明係扮回城想呃對面啦,提米要兜路靠上非戰之罪,唔兜係人都知你開緊
mad都冇蝴蝶視野
提米兜咩路,唔明,精華冇顯示
https://youtu.be/jZSzuTbFQYI

呢波txo集體犯錯,chichi liang係冇明顯兵線或人數優勢下開凱,genji冇卡視野(雖然我覺得卡左視野都改變唔到納克偷凱),hanzo唔幫手補輸出,唔知做乜鳩。成功將優勢變成一波倒。

至於外塔問題,我覺得唔算有錯,納克冇血,艾瑞冇大,先有機會逐少逐少磨走兵既血。等到高地或基地先守,納克秒殺蝴蝶,或者艾瑞鳩綁是但一個都收硬皮,根本唔可能等。

果波罪犯明顯係鳩call凱撒條友,先導致後面txo二人無力挽回。
genji精華前幾秒係幫中路壓緊上,先再兜過去靠凱,亮都帶完兵線,mad係兩路有壓力

hanzo塔下回唔係入草回,mad清完兵靠前一定見到,都係賭啫,點估到佢地清完兵即刻衝去搶凱,賭輸咗成王敗寇,之後補鑊補到送頭一波g埋咪柒囉

艾瑞到高地都冇大,覺得守唔住可以放埋高地,一定等到提米夜叉復活
小丑黎緊會Buff 係咪可以打特化輔助
帶藍色魔紋開場直接上2
被動>1>2>被動 直接入野打對面一套
配搭其他前期強勢英 打下戰術
同都想知大家現版本多排會用咩組合同戰術
條片咪證明左佢兩個一出黎就gg左
街場唔睇好 單體緩慢 控制不足
打算多排玩
遲D想同朋友娛樂場測試下小丑輔助呢個思路
大家係其他角色選擇上有咩想法?
可惜我有個朋友只玩射邊 特爾 希路卡
其他人就Flexible好多
暫時個思路就 艾瑞+圖倫+羅斯
有冇人係鐘意自己多排測試特化戰術?
射邊配射輔 仲要後期形射手 食硬屎
另外三隻似可以既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞