(含閃光)6日5夜大阪喪跑周遊卡之旅包膠

250 回覆
40 Like 41 Dislike
今個weekend出多幾篇補數

無問題,應承你
幾時再出呀
留明 睇定六月去
留名,5月去
幾時再出呀

睇到絲打個名 不自覺唱左出黎
快D出埋

我後日飛
幾時再出呀

睇到絲打個名 不自覺唱左出黎

show me 二頭肌~~
咁多人嚟緊會去 比啲時間我,今晚或聽朝再出
大阪真係好多泡菜, 聽泡文多過普通話, 其次係廣東話

不過試過想入心斎橋間丸亀食鳥冬, 門口企住一家泡菜係到重重重
我講左聲すいません,佢地即刻讓俾我入
(跟住先知原來佢地唔識點餐, 最後跟係我後面有樣學樣 )

又試過夜晚成10點係堺筋本町轉車,撞到班年輕泡菜問點轉車去日本橋
見佢地拖住行李又唔識路, 咪送到佢地去月台
然後再話俾佢地聽我都係遊客
可惜成班都係仔, 唔係實借勢抄牌

結論: 可能泡菜要到危急關頭(餓死/迷路)先會有禮貌掛

BTW 4月帶屋企人去關西, 留明學野
大阪真係好多泡菜, 聽泡文多過普通話, 其次係廣東話

不過試過想入心斎橋間丸亀食鳥冬, 門口企住一家泡菜係到重重重
我講左聲すいません,佢地即刻讓俾我入
(跟住先知原來佢地唔識點餐, 最後跟係我後面有樣學樣 )

又試過夜晚成10點係堺筋本町轉車,撞到班年輕泡菜問點轉車去日本橋
見佢地拖住行李又唔識路, 咪送到佢地去月台
然後再話俾佢地聽我都係遊客
可惜成班都係仔, 唔係實借勢抄牌

結論: 可能泡菜要到危急關頭(餓死/迷路)先會有禮貌掛

BTW 4月帶屋企人去關西, 留明學野

我都估佢哋有求於人先會禮貌 好似排一蘭,其實佢哋對啲店員就普普通通,但最乞人憎係佢哋成班喺度玩影相,就算知道自己整親人都你死你賤

所以我都係憎泡菜

巴打勁好帶屋企人去關西 本身我同男朋友打算帶佢父母去日本 但係夾期都好難就放棄了
偷個晏嚟打一篇,唔係唔知無限做到幾時

食飽一蘭,打算去驚安度買手信,眼見門口啲韓狗同蝗,都唔知點解都入咗去
道頓堀間驚安係好多嘢行 但唔知係咪因爲多人定點,行到去家品嗰啲層,以為去咗兩蚊店定文記家品

成個櫃都係抹茶 抹茶控表示發狂

而且比錢好混亂 要喺一邊先比錢比埋稅,再去另一面比貨啲人拎個號碼牌,然後先再去搞退稅
真係 情願去一啲靜少少嘅驚安慢慢行

覺得啲泡菜係鍾意去啲最最最出名同最呃錢嘅景點,例如通天閣,梅田摩天輪,天守閣
反而一啲偏少少或者文學啲嘅景點就泡菜大減,例如博物館,科學館,美術館等
所以如果買周遊卡又怕逼,偏啲文學啲嘅景點會玩得舒服好多

逼完之後就去咗梅田搭hep five摩天輪
又係滿場泡菜人
淨係排隊都排咗九個字

個摩天輪係喺梅田subway搵hep five嘅牌行,去到hep five商場就係喺個商場高層整咗座摩天輪 淨係聽到呢度都感覺到伏味

喺外面睇紅卜卜係幾靚嘅

車廂算係咁,不過啲玻璃又污糟又濛,眼睇覺得ok,但係影相真係唔靚

同埋呢個摩天輪又唔夠高,附近又唔係空曠 睇到啲景主要係隔離啲大廈 只可以喺啲縫度望到啲靚少少嘅景

反而去到高,望返落下一卡仲靚

總評:唔抵玩!唔推介!無嘢睇,為坐摩天輪而坐,完 如果買周遊卡,喺梅田食完個飯又見無乜人排先好去貪得意坐吓,無下次

lunch time就完 坐完摩天輪之後就返咗酒店,下篇就第四日啦 盡快出

C fu

C fu

快啲出下一篇啦

C fu

快啲出下一篇啦

Cfu叫到

上次3點幾搭摩天輪, 排左唔夠5分鐘

我覺得又OK wor. 可能因為唔駛比錢

個人覺得景點麻麻,可能有對比
但相反外面影相就梅田靚啲

我都諗緊去到既時候坐邊個摩天輪好
但如果獨遊自己一個坐會唔會俾人笑

唔會 見到有人一個人坐

唔會 見到有人一個人坐

我都係一個人坐
初頭仲驚佢會叫同其他人坐埋同一車 好彩無
大路到冇得再大路
唔睇都罷
我見到班仆街韓國人就係喺正道頓堀個觀光船上面
去完一轉日本之後真係好撚唔鍾意韓國人

我都係 之前覺得韓國人還好,去完之後就
大路到冇得再大路
唔睇都罷

你可以唔睇,標題講明係周遊卡之旅
第一頁有晒行程你覺得唔睇都罷已經可以返出去
留言講呢啲係人睇標題同第一頁都知嘅嘢唔會顯得你有幾優越
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞