(含閃光)6日5夜大阪喪跑周遊卡之旅包膠

250 回覆
40 Like 41 Dislike
最憎人放閃
我睇完燒肉就走

agger
心齋橋去過一次一定唔會有第二次
班大陸人同港豬迫撚到
鋪頭班sales對住班人做到黑哂面
同去左旺角波鞋街一樣

我都好怕 仲有道頓堀嗰間驚安真係恐怖到..
所以成個旅程購物時間唔算多 都係買啲人哋托我買嘅嘢就閃
最憎人放閃
我睇完燒肉就走

agger

打緊啦 等多陣啦
孝女嚟啦

講多樣喺黑門市場買嘅嘢先

就係喺Youtube見人話超好食嘅大福
不過!!!抹茶係伏抹茶係伏抹茶係伏
好大陣腥味唔知做乜 但係士多啤梨就好正
粒士多啤梨又大又多汁又甜 一咬落去好有初戀嘅感覺

離開黑門市場之後,因為又重又落大雨 我哋唔知去邊好,就決定先返去難波搵Loft
文具控嘅天堂 雖然買唔夠退稅,但係Loft嗰陣可以出示護照,都有返5%優惠

然後就真係無咩地方好去,就去咗星巴忽坐

貪得意要咗杯限定櫻花星冰樂 好難飲,點解啲人可以起勢咁讚 陣味真係好奇怪 好人工

坐到4點就瞓著嘅時候 決定早啲去食燒肉放題,早啲返酒店瞓教
咁我哋一早扑鎚要食燒肉力丸,但係每間分店開嘅時間有唔同
最後我哋決定行去湊町店度食 拎住又重嘅嘢,又落到勁大雨,啲膠袋都載晒水,行咗成廿分鐘先到

上到去 2個人比咗一間6人房我哋 真心食得好爽
兩個鐘任食分2980yen同3480yen,分別係貴嗰啲可以食晒全場 咁就揀咗3480再每人加500任點無酒精飲品

啲嘢食上得好快,而且係真心好正 牛脷我哋兩條友係encore咗5,6次 而且牛脷係有3款可以揀
上圖嗰碟肥牛 真心配勁多蔥燒真係好食到呢...佢哋會用啲蒜汁先醃一醃 再加埋啲蔥

當晚全程做廢人 有Hana巴幫我燒好晒

燒咗兩個鐘 啲侍應姐姐中間會主動嚟幫我哋換咗個網

相反,啲扒類,厚切嘅肉類就遜色咗啲
我個人覺得牛嘅內臟,牛肉片,牛仔骨同牛脷係最好食
而蔬菜類都好鬼正,必叫

最後甜品都可以任叫 叫聖代雪糕係聰明嘅選擇 普通雪糕球同雀巢嘅質數差無幾
不過呢間我覺得好食得過,同埋可能我哋去咗唔近旺區嘅分店,啲侍應姐姐都好熱情 我用最水皮嘅日文都可以傾得好開心

埋單包消費稅8千幾yen,以食到就快入院嘅程度,我覺得真心試得過,下次返嚟會翻啅

所以如果各位打算去,湊町呢間好推介

預告:
第三日去咗大阪城,通天閣,開始喪跑之旅,仲有盲中中撞咗入超正迴轉壽司,喺街撞見某位AV女優

第四日繼續狂奔,摩天輪,四天王寺,仲有去搵居酒屋

多謝支持
小小題外話
因為Hanami有啲認知障礙 所以成日打漏嘢

有關手提電話上網
初時我哋諗過租wifi蛋 但後來覺得要上門市交收隻蛋好煩 而且又驚整唔見 就無租到
咁Hana巴就喺馬雲公司度買咗張2GB 4G上網同無限3G上網嘅電話咭
咁我就返酒店先用酒店嘅垃圾wifi,或者好偶爾借Hana巴個wifi嚟用
So far覺得都幾唔錯,好快同收得好好

如果有人想慳喺電話上網到,可以考慮吓
留名
AV女優
AV女優

多謝支持,唔quote咁多位

AV女優個名到時講
hana巴話比我知係女優嚟
大食女
冇人同我食牛內臟

我想睇多幾張唔同款ge牛舌?有冇映?
大食女
冇人同我食牛內臟

https://youtu.be/Z8KncmlTWYY
我無影 不過平嘅兩款係條片6:49開始
同一款肉,分別係一款用椒鹽,另一款係加蔥
口感就係爽身同薄,牛脷味真係無乜,靠醃料啲味多

而3480就包下面嗰款

係腍身,好重牛味
而且唔會好膩 encore咗好多碟

另外呢間有個叫牛嘅第三定第四個胃 有啲似牛柏葉,但又重味啲

同埋牛肝好撚正 重味得嚟又唔臭
睇完又好掛住大阪了
寫遊記加油
大阪食野平過東京好多
好掛住大阪
大食女
冇人同我食牛內臟

https://youtu.be/Z8KncmlTWYY
我無影 不過平嘅兩款係條片6:49開始
同一款肉,分別係一款用椒鹽,另一款係加蔥
口感就係爽身同薄,牛脷味真係無乜,靠醃料啲味多

而3480就包下面嗰款

係腍身,好重牛味
而且唔會好膩 encore咗好多碟

另外呢間有個叫牛嘅第三定第四個胃 有啲似牛柏葉,但又重味啲

同埋牛肝好撚正 重味得嚟又唔臭

我以為佢其他款係厚切牛舌
厚好食好多~
絲打如果唔係超大食,我覺得食散叫好d
睇完又好掛住大阪了
寫遊記加油

我都好想快啲再去 不過無假,唯有止吓癮
大阪食野平過東京好多
好掛住大阪

東京我真係未去過 個人覺得大阪真係最抵玩
九州食嘢都唔平
絲打如果唔係超大食,我覺得食散叫好d

真係厚會正好多 所以揀3480
我個人都唔算超大食,不過男朋友就真係勁大食
計師奶數,我哋之後食垃圾蟹宴比,放題真係爽好多抵好多
下次有機會再去,計吓點抵食啲 多謝意見
放低負皮嗰啲巴絲留吓言講吓不滿邊度
除咗放閃咁去我幫你唔到之外 我想聽吓意見
樓主出快啲
大阪燒肉既話可以試南森町既万両, 好撚好食
唔係放題但一D都唔貴

你D字最好唔好咁colorful
尤其用黑底既話藍字好難睇

啱呀 睇到好攰
樓主出快啲

睇吓今晚出唔出到

有機會再去試試先

明白,下篇用粗體底線分類 thanks you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞