[IOS/AN/PC] Final Fantasy Brave Exvius (FFBE)(16)- 4週年有新玩法

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
其實點做, 只試過誤打誤撞出到element chain
最簡單係用我個隻sol, 同你隻sol, 一齊3連出同一招屬性魔法, 要2隻差唔多同時gum落去就可以chain到47 hit
如果驚唔夠MP, 打普通怪就唔駛3連, 單出黎chain 應該夠.
要升到LV105先有個招火魔法
https://altema.jp/ffbe/chara/1793#ability
降火屬耐性你用炎rain LB就可以.

仲有5星自選,應該抽同揀乜野人黎組隊好?
隻game 5星補同盾最少
但係盾上唔到7星發揮有限, 補就6星已經好勁.
便利店係咪一日一次就沒?
同埋佢換咩好?
冇咩好換,把刀仔必換
張券得1張,要去日本幫襯先可以集齊4張
但我D寵 1000攻都未有
真係過到咩
同我個隻debuff 降屬 再element chain 多數得
0課Ching, 想請教唔知係咪我出招次序問題,我第一次打贏左但漏左粒幻石,打左3次都秒唔到隻王,頭turn用Ching DQ 45同99 skill, 跟手2nd turn 用心眼同土技二斬 夾限主 土技? thx Ching
更正*跟住打多3次都殺唔到隻王*
chain唔chain到39 hit?
炎RAIN turn 1 上土屬性, turn 2 W技出 10 hit 技
chain
DQ 心眼一閃, 用一招就可以, 二刀流SP 技都會出2次, 有8000威力.
咁我留意,但有無次序同出招先後分,即2nd turn, 用左DQ 1)心眼 2)二連土斬 先㩒主角既土技?定㩒左主角先到Ching 既DQ?
Thx Ching
我通常gum左細力啲個隻先
明白, Thx Ching,原來我出錯技一直無用W技,淨用土技
試左幾次都係過唔到
HARD3 用你講個方法只打到80%血就死左
係咪我隻SOL唔夠力, 得400幾攻

我咁打
(800攻)炎RAIN LB> (4XX攻)我SOL 77火技>你SOL 77火技
用左T技3連
咁王子洗唔洗換?唔太熟d人
邊隻王子
Ff15個隻王子冇得換
(800攻)炎RAIN LB> (4XX攻)我SOL T技+77火技>你SOL T技+77火技
咁樣?
係, 如果你冇人可以debuff 精神, 就
2隻sol都咁樣3 連
1デビルダウン 敵全体の精神をダウン+火/闇属性耐性をダウン
2イグゾーストヒートDi
3イグゾーストヒートDi
一齊出31 hit
唔駛用rain LB
shit 都係唔得,打到一半ONLY

係咪今次後唔會復刻?
唔會喎,我搵左個冇裝frd試左,得6百幾魔力,去到廿幾hit已經玩完

想問上面隻魔攻同物坦又抽多2隻
係咪直接喂上7星唔洗留?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞