[美劇]Flash/Arrow/LOT 劇情討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我既理解係咁

紅色 = RF
綠色 = BA

最頂果條, original timeline
即係RF 就係由呢度過黎搵flash
(第1次係S2果度, 第2次係張圖入面, 返去1985殺Nora果度)

去到S1後段, RF消失, Barry 繼續

去到s3, 眾所鳩知, Flash point (圖中虛線)
BA 返去1985捉走RF, 帶去Flash Point timeline

之後RF又帶BA去返1985 (呢度無畫, 唔夠位+1985好多線會太亂)

殺完Nora, RF 就帶BA 返2017
但係, 呢個唔係original Timeline,
而係一條有小小野唔同既新timeline
呢條timeline, 99%野係同Original 一樣
有改變既野, 都係D對未來唔會有大影響既野
所以RF話: To me, it is all the same.

PS: 因為time ripple 係會隨時間推進而變得無影響力 (from LOT)

但係呢條新時間線既未來,
係唔會有RF出世!!
即係全條時間線上都唔會有
因為Eddie 已經死左!
所以Black Flash 會去捉RF呢個"唔應該出現既bug"

仲亂。。。
S1 無左RF點進行落去

original timeline 咪有RF
flash point timeline 同original timeline 既分別
就係RF 有無殺Nora

有殺 --> original timeline
無殺 --> flash point timeline

對於original timeline, 同而家果條timeline(99% = original 果條)黎講, RF 係有出現, 同埋係有消失左

而家呢個RF, 係因為flash point 既出現既RF
留名

條主線已經爛爛地仲要加D膠野落去
有無人講過lot一個bugs
s1e12
rip為左legends唔比assassin wipe from timeline
特登將legends 細個版帶去time master 孤兒院
等佢地唔受timeline影響

但係今季救rip講star war果陣
柒ray因為拍唔成星戰無得做科學家
咁唔係有衝突咩
有無人講過lot一個bugs
s1e12
rip為左legends唔比assassin wipe from timeline
特登將legends 細個版帶去time master 孤兒院
等佢地唔受timeline影響

但係今季救rip講star war果陣
柒ray因為拍唔成星戰無得做科學家
咁唔係有衝突咩

帶去孤兒院避完有話會將佢地細個放番去原本個時間,好似無走過咁。
大家有冇睇Laurel icloud leaked

sara同lysssa有無

咁都好復仇 btw,覺得普羅把聲好好j

佢係幾型但係成日"木"起個咀 好撚似EDISON後生個木咀樣

點解今集oilver會對住talia 講佢老豆算係個君子偷雞殺thea,搞到要佢浸溫泉。又洗9 oilver 腦, 着埋衫扮arrow殺人都做得出,仲話talia 咁做唔似佢老豆堂堂正正barry fp完搞左個time line 黎

btw,今集都唔錯,但原本以為偷雞射箭個個係evelyn黎。

我都以為evelyn嚟
Evelyn其實係咪唔會出嚟?

咁靚女唔係咁就曬左嘛

冇啦啦冇咗

ig有透點相

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

邊到有得睇?

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

邊到有得睇?

The fappening

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

邊到有得睇?

http://thefappening.so/category/katie-cassidy/

呢個rf好似係殺老母個個
即係由22世紀過去殺個個
殺完老母之後好似無trap係巴仔小時候 咁又點會同佢地合作 而且如果有合作過佢唔係應該wells樣咩

重睇rf死果集

睇黎係你要重睇wor 巴打

唔係一早講左Black flash唔係靠speed focus 追rf 咩?
22世紀番去殺老母
俾flashpoint Barry 捉柒左 困左幾個月
Barry放番佢,佢殺左老母
然後rf無左sf
Zoom 無去果個時間捉rf
所以有合作?

你真係重睇啦不如......

1) Black flash 係靠speed force 去track RF
2) barry 捉rf 返去1980殺老母之後, RF 如果無sf, 點樣帶barry 返2016?

帶完barry返2016之後直接time travel去搵spear of destiny, rf係lot有講過佢比Barry困左係flashpoint幾個月,所以佢都冇同team flash合作過

咁姐係S1 RF全部野無發生過?

呢個位bug bug 地
要自己腦補
個人認為係有合作過
因為RF 帶barry 返2016時有講過
"To me everything is back to normal. But to you, you may have to find out" 類似咁既野

我諗係代表佢有去取代wells,
做左一大堆suppose 要做既野,
但最後因為已經死左一個RF,
所以呢個VERSION 既佢係無死到

"To me everything is back to normal. But to you, you may have to find out"
我理解呢句係barry create左堆屎要執(eg savitor, cisco死哥 snow變killer etc)

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

邊到有得睇?

http://thefappening2015.com/fappening/katie-cassidy-leaked-photos/#more-42138

睇黎係你要重睇wor 巴打

唔係一早講左Black flash唔係靠speed focus 追rf 咩?
22世紀番去殺老母
俾flashpoint Barry 捉柒左 困左幾個月
Barry放番佢,佢殺左老母
然後rf無左sf
Zoom 無去果個時間捉rf
所以有合作?

你真係重睇啦不如......

1) Black flash 係靠speed force 去track RF
2) barry 捉rf 返去1980殺老母之後, RF 如果無sf, 點樣帶barry 返2016?

帶完barry返2016之後直接time travel去搵spear of destiny, rf係lot有講過佢比Barry困左係flashpoint幾個月,所以佢都冇同team flash合作過

咁姐係S1 RF全部野無發生過?

呢個位bug bug 地
要自己腦補
個人認為係有合作過
因為RF 帶barry 返2016時有講過
"To me everything is back to normal. But to you, you may have to find out" 類似咁既野

我諗係代表佢有去取代wells,
做左一大堆suppose 要做既野,
但最後因為已經死左一個RF,
所以呢個VERSION 既佢係無死到

"To me everything is back to normal. But to you, you may have to find out"
我理解呢句係barry create左堆屎要執(eg savitor, cisco死哥 snow變killer etc)

即係代表呢堆事對未來係沒影響
LOT

估唔到佢塊鮑魚都幾靚

邊到有得睇?

http://thefappening.so/category/katie-cassidy/

搞咩SG好似無中字?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞