[美劇]Flash/Arrow/LOT 劇情討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
LOT愈做愈差

我都覺,唔明點解啲人會評佢最好睇
根本Arrow»Flash»LOT»SG

arrow好睇我認同

flash衰在West一家有名你叫西
集集都係事旦一個搞大件事
今集就係joe
上集就係Iris呢個臭西
再上集就係wally呢個傻西

lot第一季果對煩膠雞佬雞婆先至搞得差
第二季啲角色都開始形象性格寫得幾好
劇情唔煩膠有推進

sg就係成日衰喺婦人之仁
無限重覆:sg婦人之仁搞出問題,sg堅信無錯(被炒前經常公器私用),之後打一輪証明自己啱

Supergirl一定係最差
d劇情基本上係比女人睇

上季得Supergirl個女上司啲位好睇

今季Alex & Maggie好惡頂
而家已經係為左Martian Manhunter而睇SG

依家續埋第三季
好心佢讓返個位出黎比渣康啦
LOT最新個集個現實d人死晒 跟住第二日個集arrow仲可以繼續播

其實幾套劇同一星期播,但係唔代表同一星期播既係同時發生
LOT最新個集個現實d人死晒 跟住第二日個集arrow仲可以繼續播

其實幾套劇同一星期播,但係唔代表同一星期播既係同時發生

所以今個星期停播先係lot 個timeline
Mon-El老母
以為今集一定係好老土老豆說服老母放呀仔一條生路

個老母煩到一個點
Flash
見到呀卡巴巴個架飛機
好無FLASH FEEL 以為D大隻超人 係旁抽怪獸水個D戰機
LOT一開波條友跳落地啪個下
驚左下
lot
咁樣打劫真係幾無聊
Mon-El老母
以為今集一定係好老土老豆說服老母放呀仔一條生路

個老母煩到一個點

佢以前做過Lois Lane
lot
支矛咁廢 居然會留條scar 以為完完全全清檔

RF個實驗室幾型

RF做咩撚野
冰佬一野打暈 支矛一野打暈
今集lot好緊湊 下星期終於都最後,希望唔好爛尾趕收工回復正常算。

暫時lot 同 arrow都好好睇, flash 真係要加把勁

話說ign昨日在fb有個post就係話Lot 第二季係CW今年最好既DC劇

我覺得今季arrow最好,之後到lot

屌你lot刺激到Mick嘅選擇

lot今集係幾多起跌位 幾好J
lot
支矛咁廢 居然會留條scar 以為完完全全清檔

RF個實驗室幾型

RF做咩撚野
冰佬一野打暈 支矛一野打暈

劇情需要的笑位
vixen 死無全屍

變返個reality就番生架啦

又有可能原本個班(去過二戰)死晒,舊個班(身處二戰)繼續旅程
但其實spear of destiny唔係會改埋歷史?即將原本時間線刪除,用新時間線取代(非分支,非平行時空)?

我原本都係咁諗
但見佢地可以travel back去改變
都幾大個腦洞
vixen 死無全屍

又有可能原本個班(去過二戰)死晒,舊個班(身處二戰)繼續旅程
但其實spear of destiny唔係會改埋歷史?即將原本時間線刪除,用新時間線取代(非分支,非平行時空)?

我原本都係咁諗
都幾大個腦洞

如果返去就解決到問題
咁同flash point 有乜分別
arrow
肥li着到跑步咁去潛人
Arrow

其實就季尾
不如同flash合拍一集好過啦
搵flash黎解決Prometheus
又唔會有手尾跟又一定包搞掂
搵bratva黎搵又多手尾又唔一定搞得掂

其實bratva唔多手尾 如果team arrow唔阻住晒的話
oliver queen都幾仆街
咁樣對bratva

難講
如果無講個大佬變左
我都覺得oli仆街
如果大佬變到咁
我覺得反面都正常
咁樣對bratva

難講
如果無講個大佬變左
我都覺得oli仆街
如果大佬變到咁
我覺得反面都正常

講得咁
咁樣對bratva

難講
如果無講個大佬變左
我都覺得oli仆街
如果大佬變到咁
我覺得反面都正常

講得岩
俄佬嬲鳩oliver都好合理
老點佢咁遠過嚟
自己班𡃁幫佢做嘢就畀team arrow殺/拉
之後就話取消
乜都冇就叫人死翻去

Oliver都幾pk

唔係既...
停止交易咪沒收佢個訂
拎第一批藥走
LOT愈做愈差

我都覺,唔明點解啲人會評佢最好睇
根本Arrow»Flash»LOT»SG

arrow好睇我認同

flash衰在West一家有名你叫西
集集都係事旦一個搞大件事
今集就係joe
上集就係Iris呢個臭西
再上集就係wally呢個傻西

lot第一季果對煩膠雞佬雞婆先至搞得差
第二季啲角色都開始形象性格寫得幾好
劇情唔煩膠有推進

sg就係成日衰喺婦人之仁
無限重覆:sg婦人之仁搞出問題,sg堅信無錯(被炒前經常公器私用),之後打一輪証明自己啱

Supergirl一定係最差
d劇情基本上係比女人睇

上季得Supergirl個女上司啲位好睇

今季Alex & Maggie好惡頂
而家已經係為左Martian Manhunter而睇SG

Alex & Maggie
臭西一族
必須兩倍速飛住睇
Arrow flash back 係咪用曬失蹤5年了?
以後係咪開始要用season 1做flashback?
Arrow flash back 係咪用曬失蹤5年了?
以後係咪開始要用season 1做flashback?

可能轉手法呢
vixen 死無全屍

我原本都係咁諗
都幾大個腦洞

如果返去就解決到問題

如果其中有人用枝矛
去改變當前拎住矛個一刻 或者改變拎住矛個一刻前既歷史
咁究竟time traveler應該去邊一刻阻止條友用(/取得)枝矛?
vixen 死無全屍

我原本都係咁諗
都幾大個腦洞

如果返去就解決到問題

如果其中有人用枝矛
去改變當前拎住矛個一刻 或者改變拎住矛個一刻前既歷史
咁究竟time traveler應該去邊一刻阻止條友用(/取得)枝矛?

如果以佢既理論,支矛直情將歷史重寫。
程度應該相等於你睇過另一本歷史書。
time travel 理論上都救唔到,因為你唔應該係呢本歷史書搵到另一本歷史書既野。
佢要改,應該要去到耶穌比人釘死制造支矛個一刻防止支矛出現。
但Rip 都講,耶穌出現影響太深遠,去那個時期郁到任何微細野,對歷史影響都好大。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞