HTC 用家 9UP區 30 :究竟U11+係咪冇得更新9.0?

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
you are not alone bro
我部U11+今朝都係咁
已經第二次了,第一次個陣嚇到我瀨屎,又試過一次無畫面無反應係咁震,要強制熄咗佢
個google assistant又成日誤啟,舊電又成日唔知做用咗一大截
仲未有9.0
用藍牙耳機聽Spotify個時
成日off screen之後首歌自己會停
冇hi到電話mon同耳機
個相機真係9成時間開唔到reboot都未必得
係咪應該雙wipe一次睇下係咪sofeware問題crush左?
12/9攞左部HTC10去換電,2/10番來,暫時一切正常
u12+ 上左9.0之後 whatsapp d sticker會自動消失.... 有無解決辦法
total幾錢?
會洗資料嗎?
$190,一定要洗資料
法國電訊商 Orange 的前高層 Yves Maitre 在 9 月中獲 HTC 聘用,成為該台灣手機品牌的 CEO,日前他出席 TechCrunch Disrupt 活動時,談及 HTC 和它現時身處的困境。Maitre 點名 Apple、Samsung 和華為在投資於硬件開發上取得佳績,但 HTC 則已經停止智能手機的硬件創新。

Maitre 坦承 HTC 在創新方面落後於其他 Android 手機競爭對手,更加無法與 Apple 比擬。Maitre 相信 HTC 已經將焦點放在 Vive VR 產品,而用於創新的資源亦已經改用於 VR 產品開發之上。這名新上任的 CEO 認為 HTC 聚焦於 VR 的決定正確,但就在錯誤的時間出現,致令智能手機業務因缺乏資源而受到打擊。

為了解決 HTC 手機業務現時的困境,Maitre 會放棄中低階手機產品,集中開發高階的手機,並主力發展高國民生產總值的市場。他相信提供市場最佳的硬件和拍攝體驗,將會吸引消費者重新選擇 HTC,這正是集團未來數月需要解決的問題。

快啦
屌 買完都update 唔撚買
如果轉會有咩揀而家全部手機都oled mon
pixel
pixel都係oled又無行
There are no updates available for your phone
放棄算喇 唔好阻住google市場
10月到,有機未。。。
轉左A字頭
今次an機唔係幾揀得落手
仲要呢幾日壞埋
i know that feel, 但係好唔想跌入apple嘅生態圈
我諗住換左電玩多一年就轉去三叔...
htc其實係好用,但奈何總係有啲位跟唔上
update少,同其他手機比好似少咁啲功能咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞