15歲少年因持有2張八達通涉盜竊被捕

352 回覆
80 Like 792 Dislike
依d 9成打得甩啦
我個樣好窮 十隻手指菌哂黑邊
但銀包有張$100蚊 會唔會俾黑警拉我持械行劫 偷竊 傷人 公眾地方行為不檢 遊蕩 不誠實使用電腦
用人治法?
你咪證明比我睇
張八達通係邊個人被偷左囉
點解有成千個like都冇人做英文文宣講黑警亂拉人並襲擊啊婆啊?嗰啊婆有冇事?嗰靚仔放番未?冇人理嘅?

https://youtu.be/gh1y_YHEskQ

(有圖)太子防暴無差別拉黑衫少年,有個啊婆擋住,好似話:乖孫來㗎,跟住被警察推落地,最後少年被捕
https://lih.kg/1588155

新屋嶺留位
仆街 我有3張
死火!我有Oyster + Suica
係持有一個以上嘅硬幣
記得好耐之前有數據講過香港年輕一代平均擁有唔知一點幾定兩點幾部智能手機
喺呢個年代,根本有兩部先係大多數
由佢玩
佢就係想人驚,用法律以外方法製造白色恐怖

不過真係要確保自己唔好被消失
大聲叫自己名
大聲話自己被捕時冇受傷
預先寫定不自殺聲明
今時今日黑警拉人使撚講理由?所以獅鳥很重要,要好好保護鶳!
目的嘛有一個 乘機濫捕 收曬你身上物品加搜屋睇下搵到咩料 再證據搵證據推出你邊日犯咩法砌你一大鑊咁
我意思係有嫌疑姐唔使咁激動
警察都係懷疑盜竊姐又唔係已經一口咬定
仲有水貨客個班你又知道警察冇拉人?
新聞冇報唔代表冇嘅
而家都擺明係搵你番去坐48個鍾
再慢慢豆你 引你自己講錯野 就落叉廚
快D去自首~

睇黎好多人要去警署自首
你點證明銀包的錢係你的
係咪可以屈蔡一智偷手指?
港英餘孽 親日分子
漢奸係榮耀
賣國賊係光榮
屌你老母黑警係咪戇撚鳩
關咩法律事 佢志在捉你返去打48個鐘 冇諗住告得入
係時候10大荒謬罪名排行榜 譯哂中英文俾外媒睇
It's time to rank 10 most ridiculous arrests in both Chinese and English for foreign media

候選名單Candidates

9吋(總長度)月餅餐刀=藏有攻擊性武器
Regard 9-inch(Total length) mooncake knife as offensive weapons

鐳射筆=鐳射鎗=藏有攻擊性武器
Regard laser pens as laser guns as offensive weapons

擠迫地鐵車箱內非法集結
unlawful assembly in a crowded train compartment

十歲男童 58歲第三期肺癌"暴徒"
"Rioters" which are 10-year-old boy and Stage III Lung Cancer patient

頭盔 豬嘴 剪刀 樽裝水=有非法用途嘅工具
Helmets, Gas masks, Scissors and water bottles are tools with illegal purposes

急救 社工 立法會議員 記者通通阻差辦公
First aiders, social workers, lawmakers and reporters are all obstructing police administration

身上有額外八達通 銀包 電話 可能被視為盜竊證據
Extra octopus cards, wallets and mobile phones could be evidence of theft

煩請補充 以上顯示香港人權狀況受到有如第三世界軍警政權威脅
Please feel free to throw more ideas
The above points have already shown that human rights of HongKongers are under threats from an evil regime just like police states of Third Wotld
眼見一大堆年輕人 仲去喜茶 炑八 吉野家...最基本經濟制裁都做唔到 點對得住被捕人士?點對得住死去義士?

咁簡單都做唔到 你有咩資格去光復香港?

全部同我加以下Fb 有巴打已綜合哂各區黃店 有埋apps地圖 推己及人

https://www.facebook.com/groups/2701324926545942/?ref=share

200萬人得7萬人加左

兄弟爬山各有各做 只有團結才能戰勝邪魔
屌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞