有無杜牙根介紹

56 回覆
0 Like 2 Dislike
咁一係睇多個醫生意見
最怕唔痛唔理佢之後就蛀深左要脫
um....門牙崩左咁大獲?
入埋牙髓都算嚴重,如果未壞死,可能都可以抽走污槽野再補既,你睇呢間話要杜,你睇多間牙醫問下囉,唔痛=/=無事,可能係神經壞死
我都崩咗大牙但係冇杜牙根
只係補牙同埋整咗個牙套
我以為係自己開post
我之前大牙咬到硬野, 咬到隻大牙裂左
一咬野就會痛, 結果連杜牙根都救唔返....要mok左佢...
1)好多時整崩左唔係主因,係因為入面蛀爛左,先會令到牙齒表面脆左,然後你一咬硬野就崩

2) 我都明牙齒,正常人都唔想用假野,但其實杜牙根真係好普遍,正常使用下維持到好多年

3) 上次我有2隻牙崩左,2隻都無杜先就咁補左,過左一日,有一隻痛到仆街,最後過幾日即刻去杜左( 因為補牙過程會打磨,好刺激成隻牙,你唔整還好,一磨完你本身隻牙係神經有事,問題就會顯現)

利申: suggest你去睇另一個牙醫,prove下上個牙醫講既野,再自己諗吧....
後生仔女既話,一定要啦
但google下都知,植牙其實好危險,隨時好多後遺症,一般牙醫都係推薦用高品質假牙
多口推薦下,第1頁我有推薦個cwb既,我早排係個度整完真係好好,醫生好nice,護士靚女,環境好,價錢正常,但排期可能耐d
菲臘
你可以咁講嘅⋯
我諗正常你唔講 牙醫未必整
但我睇嗰個牙醫
主動幫我整埋 埋單都係7k内

裂牙食野勁痛 切咗3分1隻大牙
總共見醫生見咗三次
第一次就抽返裂開嘅部份
第二次就整假牙套為咗度位置
第三次 位置無問題 就上真牙套
ok
可唔可以介紹埋俾我
ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞