「今日922行動」機場和你塞,沙田和你shop,青衣TVB

1084 回覆
726 Like 7 Dislike
push
push
無話入唔到 只係相比之下 入機場既風險會比入沙田既大
推呀,等12:30
其實機場係咪取消左?冇行動post 又唔見有人
推呀
咁有機場同沙田揀,啲人梗係入沙田啦,問題係機場講左成個禮拜,沙田係呢兩日先有人講,極懷疑係咪有人spin 風向
https://t.me/shoppingwithyou

9.22 沙田新城市 1pm

集合地點:Coach前

行動:
- 行經新城市的藍絲商舖,主打美心+福建幫+喜茶,我地會停留商舖外叫口號(設計了針對商舖的口號),每小時30分行1次,12:30pm行第1次。

口號 (每間2個口號) (每間舖頭係出面嗌口號5分鐘)

口號:

-商場:
“商場如戰場,和理非主場!”
“商場如戰場,塞爆無商量!”

- 黨鐵:
“黨鐵不仁,串通差人,謀殺市民!”
“包庇警察,黨鐵垃圾!”

- 美心:
“有良心,冇美心!”
“美心黑心,黑心美心!”

- 喜茶:
罷飲喜茶!

- 福建:
“拜拜福建幫,拜拜360!”
“優品落閘,福建獨立!”

- 當行到、停留在藍絲餐廳外,會排長隊一個跟一個,瘋狂攞飛。攞左飛但唔入去,用blue tap貼飛在間餐廳外,以示不滿->我攞左飛但我唔入去坐、幫襯。

主打:
美心集團 + 福建幫 + 喜茶

名單:
星巴克咖啡 商店 155 L1 一期
simplylife 商店 129 L1 一期
COVA 商店 214C L2 一期
喜茶 商店 408 L4 一期
優品360 商店 610 L6 一期
翠園 商店 801A L8 一期
潮庭 商店 801B L8 一期
北京樓 商店 801C L8 一期

建議路線:星巴克咖啡 商店 155 L1 一期 -> simplylife 商店 129 L1 一期 -> COVA 商店 214C L2 一期 -> 喜茶 商店 408 L4 一期 -> 優品360 商店 610 L6 一期 -> 翠園 商店 801A L8 一期/潮庭 商店 801B L8 一期/北京樓 商店 801C L8 一期
推啦 望
你啱
沙田講咗好多日架啦,之前個個禮拜入機場都冇乜人自己on99咁咪近近地試下去沙田
正,有功略
沙田氣氛好好架 每個星期五都有好多人搞活動
機場真係好少人,想入既都一定唔好帶任何gear係身。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞