[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (20)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
ok noted
Acosta係唔係外援?
場波剛踢完,咁快得閒?
羅素每場出幾分鐘淨賺出場獎金都fat fat

We love you Tai Po, we do!
Oh Tai Po we love you~~~
賽後列斯奧表對大勝感相當高興:「所有事情都向正面發展,上場聯賽對南區我哋失咗球唔應該失嘅波,因為啲小犯錯令對手把握到機會,和咗場波之後我哋好集中去改善問題,特別開心嘅係年青球員每一日都喺到進步。」

Nando今場比賽中多次大聲提場,以「Up up up」、「Second ball!」等語句提醒隊友遮位及推前防線。甚至有次謝朗軒解圍不理想,列斯奧更「肉緊」到大聲向「謝朗」呼喊。Nando解釋,作為隊長絕對有責任提醒隊友:「我哋球隊其實唔差,但就係有時唔夠集中畀對手入波。今日做到嘅就係前線創造到機會,而後面保持到clean sheet,如果沿住呢個方向進步,今季理文一定攞到更好嘅成績。」

這名西班牙裔老將季前由傑志轉投理文,初來埗到就被主教練陳曉明委以重任成為隊長。Nando表示希望藉自己豐富經驗貢獻球隊:「我嘅角色係喺球場上付出我嘅經驗去幫球隊,喺訓練上要幫到其他球員進步。」Nando亦感謝「曉明Sir」對他的信任:「『曉明』唔只畀到我信心,仲有所有球員,佢係一位好勤力、好叻嘅教練。」他謙稱,自己亦時常犯錯,還請「曉明Sir」多多包涵。

Oncc
要入港隊了
列斯奧>>>>>>>>艾里奧
有無睇我係話唔係你所講嘅鳩斬 同埋無話過唔係靠入籍 雖然只係兩個 仲要得一個正選

但靠外援就不敢苟同 咁計全世界都係靠外援踢波 想全本土我都唔知睇乜
麥狗:個名係英文名嚟?入得!
其實港超傑志,東方,理文,南區都係靠入籍/外援
甚至「假本地球員」(馬交恆/林恩許/比圖)爭成績/爭冠 ,無咩分別

我諗都係比例問題,唔少球迷覺得正選用本地比例高d就係好d
而家個勢用死水彈打右路啦應該
之前睇新聞教練話有時考慮比佢臨尾客串中鋒頂波
理文喺咁多隊算肯用得多本土 同埋見佢地係肯買後生培訓而唔係買即食 你見買肥袁,煒廉嗰d就知
踢唔足,點收足出場獎金
對大馬場波幾時賣飛
處境好過alex好多la
alex仲有三年約
如果唔比解約或者外借,狀態可能愈來愈差
Oncc
首輪聯賽主場對富力R&F遭遇大敗後,和富大埔上仗作客對香港飛馬戰至補時階段才遭對手逼和,主教練之一郭嘉諾認為球隊已漸入佳境︰「經歷咗國際賽期後,其實都執咗好多,睇番第一同第二場波,進攻明顯有改善。我上任後,好想隊波踢出和富大埔嘅足球風格,依家見到慢慢滲出嚟。如果今場贏到,對球員信心有好大幫助,所以我哋會全力爭呢個盃。今場會畀啲年輕球員踢,例如梁星耀同鄭子森,佢哋係上年攞聯賽冠軍嘅球員之一,值得踢呢個社區盃。」「綠戰士」今仗一眾外援或會高掛免戰牌,除了停賽的金玟基外,杜度及勞高仍在養傷,門將保羅則因借用條例未能落場
9月23日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞