[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (20)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
咪又係靠外援同入籍兵
今季咪又係鳩斬多
成績就是一切 現實是殘酷的
老同太易傷

但有佢帶住後防踢
會好好多
嘩 世界波!
上季個干沙利斯都唔太常出聲提場
呢排佢成日開心share
有無睇今場好多攻勢都唔係斬 前面走位one two嗰d 均仔同acosta配合得好好
新加坡半場6-1關島
理文今季羅致了多名經驗球員,陣容逐漸完整,開季2勝1和不敗兼攻入9球之多,一掃上季攻力疲弱的弊病。主教練陳曉明賽後說,欣喜球隊首次不失球,並承認球隊各位置都競爭大,「球隊有良性競爭,對球員都有幫助,正因如此,鄭兆均及余煒廉更要表現出值得正選。各人都要為爭位置而戰,但內部氣氛非常正面。」他續道,除了鄭兆均,余煒廉及顏樂楓近仗表現出色,值得獲港足多加留意,並冀今季取得佳績,以爭取下季主場重返將軍澳

https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%E8%82%B2/article/20190921/s00006/1569066911512/%E3%80%90%E9%AB%98%E7%B4%9A%E7%B5%84%E9%8A%80%E7%89%8C%E3%80%91%E5%B0%BC%E8%BF%AA%E5%88%A9%E5%85%A9%E7%90%83%E5%8A%A9%E7%90%86%E6%96%87%E6%B7%98%E6%B1%B0%E5%85%83%E6%9C%97-%E6%96%87%E5%BD%BC%E5%BE%97%E9%A0%98%E9%A3%9B%E9%A6%AC%E9%96%8B%E9%BD%8B%E5%90%8C%E9%97%968%E5%BC%B7
鄭兆均未來十年支持者
流浪青訓
欣賞,將軍澳嘅街坊會等你哋
將軍澳交通唔方便,居民參與度低
除左近腳腫training centre,完全唔明有咩吸引力
相反深水埗交通方便,睇完波仲可以同frd行街食野,明顯好好多wo
「陳Sir」指球隊很喜歡到將軍澳運動場作賽,除設施、草地質素理想外,球場尺寸較大更有助球隊發揮
竟然
始終覺得主場深水埗吸納年青球迷易好多,依區又多廢老
計我話反正入場人數都偏低,其實可以同明哥合作派飛比d長者,提升公司同球會形象
Tko就算近都唔想去 觀感差到
理文主教練陳曉明稱:「上半場刻意保守啲同謹慎啲,因為上兩場比賽都係好快失波,幸好好快反超前。元朗係一支幾『韌』嘅對手,所以刻意去做好防守,今年我哋入球能力有保證,但係之前兩場比賽,每場都失咗兩球,好開心今場見到球員就算領先都唔會縮到好後,保持進攻力。」他又認為除鄭兆均外,還有兩名球員值得港隊關注:「我一路都好支持余煒廉,因為現代中堅除咗身形之外,都好講求速度,而『煒廉』係一個好快嘅中堅,佢嘅用波能力喺呢幾年提升咗好多。另外顏樂楓呢3場都踢得好好,係一個無名英雄,希望香港隊可以留意吓佢,我都好支持佢!」

另外,「陳Sir」指球隊很喜歡到將軍澳運動場作賽,除設施、草地質素理想外,球場尺寸較大更有助球隊發揮,期望今季能取得好成績,在日後能再次使用將軍澳運動場作主場。

至於今仗交出兩球助攻的鄭兆均表示滿意自己表現,但在傳球方面仍有改善空間,期望日後能交出更佳表現。他又謂自己在代表港隊後信心大增,進攻時比之前大膽,與隊友的配合也有所進步,期望自己能繼續交出好表現,於下月再度入選香港隊。
84分鐘
羅素中超出場
其實tko附近都多商場行既 同埋tko個場既配套應該都靚啲 更衣室果啲 草地去水都一定好過其他場 最閪係無得打鼓姐
謝德謙又係99講波
如果尼迪利無咁多中柱
算唔算係港超一線球星
只要邊隊擊敗元朗
我都恭喜佢
直程係狠狠打咗王6c一巴
踢港隊嘅鄭兆鈞我一世都支持
新加坡都炒到關島10-1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞