「毒遊」黎巴嫩9日遊記

253 回覆
90 Like 12 Dislike
Tripoli 好快行完 Baalbek highly recommend ,不過交通比較複雜 Beirut 唔知邊到有直車 Charles Helou 無
我睇過由Cola有van直接去Baalbek
但我得返兩日whole day, 星期一凌晨就要走
仲有Our Lady of Lebanon 想去
屌咁貴到時再算
我都係預黎巴嫩7-10日,同巴打你差唔多
期待你遊記
搭cable car 上去又平 望返落去又靚 記得上車同司機講想搭cable 跟住就會係公路到求其放低你 然後要自己再跨過 highway去站到搭
如果Tripoli可以好快行完嘅話我應該今日會去埋Our Lady of Lebanon
俾司機喺highway丟落車試唔少次啦
Tripoli 你落車之後自己搭 share taxi 上 citadel 之後其實基本上無野玩
也門係咪去唔到?
Me諗住行路算
Connexion bus 個站好似好近啫
我睇完個也門旅遊特輯好想去

Prison break
個條路係Z字大斜路 你加油
我都係行上去
輕鬆
又唔使入場費
一定要去baalbak
7000van
去到再2000share taxi 5人
仲要對面係Syria 好正
我個陣有比 不過好平
直接行過就得
個counter都冇人
有無士兵撩你 個陣仲見到有裝甲車
打到飛起
我都係行咗上去
今晚繼續出文先
咁其實第一日坐完凌晨機攰攰地都係周圍行吓等 check in就算
打開google map見附近有間University就入咗去望

呢間U叫 Labanese American University, 一入到去成堆人著晒西裝戴晒黑超
應該係有ceremony

雖然呢度仲細過City,不過佢個campus好靚

另外Hamra區呢度嘅樓有少少似香港邨屋

Hostel個wifi真係好慢
upload張圖都失敗幾次先成功
好懷念黎巴嫩,黎巴嫩妹好撚正
樓主去到係坐咩交通,我大部分都係用Uber
窮jj坐public bus咋
有日同個法國妹玩咗一日佢又唔想坐的士變咗hitchhiking
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞