入手前夕最後一問X-T3好定X-T30

64 回覆
4 Like 6 Dislike
咩嚟㗎
直度
你講嘜春
電池,屌成日自己幫我打手
掉咗部電話佢啦咁得人驚嘅
聽日入手好緊張,xt3入邊有冇SD卡?定係自己另外買
你去邊度買 有啲地方有送 多數無送
今日有無出去抽娜娜水
我覺得你可以去試下揸唔揸到X-T30先,手感好緊要,我自己試過加手柄都覺細,仲有係X-t30個EVF設計好蝦人,要成塊面拍埋去咁滯,X-T30無雙卡,防水滴呢點你又要諗下,我個人buy X-T3多啲
旺角四寶視廳信唔信得過?
唔等X-Pro3?
四寶就買過鏡,機就唔知,四寶叫比細鋪好啲,不過見有拆kit賣嘅鋪個人就覺得一定鬼鬼地嘅(我去買個支鏡就係白盒拆kit嘅RF24-105),如果唔識check 或擔心嘅建議去大鋪買唔好貪平,四寶個人係覺得「玩家」先去嘅地方
唔係個個喜歡RF同OVF嘅,加上一定比X-T3貴,依家就咁X-pro2街價一手比X-T3貴或差唔多
我個人覺得X-Pro色比XT靚
同意,之前都有用X-pro系做主機,但RF唔係咁多人喜歡,X-T3比較平均啲,拍片影相都ok,但pro只有影相強,但自從富士變咗做副機之後就用咗X100,依家X100等出新
XT3, XPRO2, XT2都有

XT3 white balance 好多時偏藍
xt2, xpro3 冇事
今日發佈?
係咪今日有發佈會!?
我都好期待會出成點
傳就傳繼續日本製
呢個就必須架啦

話晒對家德製
邊度直播有冇人知
通常X-pro同X100都係日本製,因為個混合式觀景窗技術要求好高,加上係佢獨家嘅絕技,佢自己生產有利防止技術外洩,如果唔係X-pro嘅細佬中階嘅X100一早同X-E3,XT十系列一樣外判咗出去做

我所知sony嘅RX1系列都係咁上下原因keep住起日本生產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞