做gp project做到好辛苦

39 回覆
9 Like 7 Dislike
我gpmate本身能力麻麻,又冇乜主動性諗idea,成日擔心佢哋自己唸同做會做錯,所以我成日自己度定大綱,而且寫到好detail,例如叫埋佢哋用咩concept同source,大概點寫,但次次都咁樣真係好辛苦,一嚟會惡成循環,越來越依賴我,變半freerider,二嚟得番好少時間溫書同做私人野,有冇人可以分享吓gp project心得
咁快做
asso仔要搏gpa
割席 自己獨立做
利申試過
有d垃圾 分完part 都做垃圾出黎 爆曬plagiarism
佢自己爆左 成組人慶過火屎
有時唔知我過份擔心定on9唔識遊戲規則
認真 dse英文無4唔組
最後手把手教佢改
但好少見人一開波直接問成績組gp
點問啊
我上兩個sem幫佢哋check grammar check到想死,而且試過交戴落都可以寫錯哂,佢寫嘅有7成我改
係咪要同人鬥free,等人做自己先做
我都試過 改份grp report 屌你班友 前同後quote 同一年stat個數 唔撚一樣 又要慢慢對 成個plan 好似冇撚學過咁 勁簡陋
一個人carry哂,完
開門見山 好過你依家受苦
因為你asso無得再輸
無辦法,總有d係求撚其做,叫佢一齊傾就話唔得閒
咁即係你好撚彩無真正嘅廢柴豬隊友囉
我有槍手得唔得先
如果份project係可以幫到溫書嘅 真係唔洗介意做多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞