今次馬會證明一件事!影響到權貴人士既利益先係大春袋

544 回覆
2042 Like 54 Dislike
香港民主運動一直原地踏步
係因為班中產人士仲係保持中立 政治潔癖

點解無人諗過,喺 九龍塘 漫步??

目的
1. 浸會大學對面就係 解放軍九龍軍營,可以抗議警方暗中勾結外國勢力,縱容暴徒衝擊港府管治,企圖以香港為基地,向大陸輸出顏色革命,顛覆國家政權。嗰兩位英籍警司,仲唔係港英餘孽?可以支持解放軍早日解放香港,鎮壓示威,恢復社會秩序。

2. 截至目前為止,我地未試過喺豪宅區搞遊行。好多離地中產、有錢佬,仍然覺得事不關己。我地要將豪宅區變成社運既陣地,將佢地所熟悉而且有安全感既日常社區變成戰場,令嗰班離地有錢佬,都被捲入戰爭。

我要攬炒!!無香港人可以置身事外!!

可行性:

1. 九龍塘係全香港唯一一區,同時擁有兩間大學 (浸會大學 同 城市大學),而 BU 更加喺正解放軍軍營對面,可以隨時行入 campus 探朋友。

2. 作為大型豪宅區,警方既武力受到限制。而且區內小路縱橫交錯,好難完全封路,亦有利於打游擊。就算只封幾條,都會影響大量有錢佬既生活。

3. 該站為 東鐵線 樞紐,一旦封站,會嚴重影響大陸遊客,亦會癱瘓成個新界東既交通。

4. 九龍塘並無警署,最近既 九龍城警署 同 西九龍機動部隊行動基地,都相隔一大段距離。

5. 又一城商場,由太古地產興建,目前由另一間外資持有,並非港資。商場可提供物資補給。

6. 兩條大馬路:聯合道、窩打老道
a) 聯合道向東,可以退守樂富商場、地鐵站,亦可以沿竹園道避入公屋區。
b) 窩打老道向西,有幾條小路連接地鐵站。向南,係一大片豪宅區,縱橫交錯,適合打游擊。

同我推到置頂!!!

一石二鳥,劍指 解放軍 + 離地有錢佬!!!

終極攬炒!!!

轉貼自
[終極攬炒] 九龍塘豪宅區漫步,支持解放軍解放香港
https://lih.kg/1392427
pish
pish
我地BYEBUYDAY罷買都係向緊呢個方向發展
Push

If we burn, you burn with us!
想私了721嗎? 想何妖收皮嗎?
send 個email啦~ 1800+ 詐騙犯要攬炒~~
好似都值270億ga

Pdf 隨便dl share就得
--------------------------------------------------
電郵至:
tellme@1823.gov.hk
gendloyl@landsd.gov.hk
landsd@landsd.gov.hk

主旨:反對及投訴丁屋申請

據悉表中地段以分割形式將一個完整地段分為多個不同而又整齊的子地段(詳見下列附表),再透過轉讓予不同人士以申請行使丁權興建/重建小型屋宇圖利,違反自用住宅之申請前設。同時相鄰地區批量申請行使丁權,並留有類似道路之長形子段落,引起屋苑式發展項目之疑慮。

故現特致函貴處投訴該等地段業權人欲透過笠丁、飛丁等方法,從事套丁活動並誘使他人假冒原居民,集團式發展房地產項目,騙取本港彌而珍貴之土地資源。為昭公義、履行地政守護本港土地資源之天職,懇請地政專員根據土地行政指引立即暫停不合法的申請及因應證據否決該等申請,並將所有懷疑個案即時轉交警方跟進調查,以緝拿不法人士歸案。

理解貴處期望反對人親身到地政辦事處確立反對人以避免濫用投訴機制,唯本次投訴所涉金錢浩大。元朗721事件至今仍未查明,恐有區內警鄉黑合作普遍,貴處甚至有傳曾為或現職輔警之某陳姓高級地政主任曾發表曱甴論之仇恨性言辭。為避免良莠不齊者故意洩露資料,以致本人被起底,乃至人身安全受到威脅,所以在此特別請求1823代為書面確認個人資料並承諾不將資料轉移予其他部門。倘此安排使貴方為難,還請地政專員將此信轉呈廉政公署,本人願到廉政公署獨立會面並確立本人反對人立場。

廉潔奉公,民之所祈,敬希賜覆為盼。

反對人
[XX先生/小姐]

<附表>:https://rapidgator.net/file/b08682e73675e7d3eb7661be29217289/元朗終極套丁_-_All.pdf.html
方向正確
p7sh
好認同
點解班狗可以係深水埗亂射TG?
挑軍營機不智,其他意見ok
如果係馬場放
如果我地影響到啲權貴同富豪,我覺得場運動會更快收皮—我地其中一個頂到咁耐嘅原因係因為權貴俾得未夠多壓力政府收我地皮;搞著佢地我地唔會有得益。
同樣原因,啲狗搞著佢地,政府同狗就仆街。所以我地應該諗方法俾啲狗有意無意咁搞到佢地,唔係等我地去搞佢地。

好簡單嘅model,
1. 港共同狗
2. 權貴
3. 手足

有咩理由最弱勢嘅手足同時搞有勢嘅港共同權貴;緊係分化佢地架啦。
依家先諗到
住九龍塘啲有錢人好少會去又一城行街
承樓上巴打講得岩,挑軍營機就不了
Tui
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞