[停止fake news]重整國際文宣,重新集火真核彈

102 回覆
69 Like 1 Dislike
如題,最近連登好多關於8.31死者/失蹤者嘅流言。又有新屋嶺義士被姦嘅講法。推測好多,真相欠奉。

以上講法都有可能係真事。但係以外人角度嚟睇,幾聲慘叫可以叫人信有死人?一個醫生話會保護當時人就叫人信有女義士被強姦?

呢啲證據就算我信呀,你拎去國際戰線都冇人信啦。

我地睇下琴日美國聽證會人地煲大啲咩。警暴,暴政,香港制度崩壞,chinazi對普世價值嘅打壓。點解呢啲可以放去大枱面?全部有證有據,對其他人亦有切身影響。police brutality, chinazi 呢啲就係我地目前要煲大嘅野。
爆眼,新屋嶺私刑證言,扮示威者衝擊,水炮車射記者,濫捕,警黑等等。呢啲黑警完全冇得兜,一星期重溫一次好過你post rumors

另一方面,未完全證實嘅野唔係唔理,但唔好急於放到國際層面。就好似831太子封站咁,呢單一直有議員跟緊,真相會愈辨愈明。呢啲我地就要做多啲本地文宣,推番press con 啲post 上熱門!我相信條timeline咁複雜,件事又咁多版本,連香港人都唔完全了解始末。

講到尾,比番啲建議大家,你可能已經聽過好多次,但真係要做出嚟

1.)善用不推文回覆
推文好簡單,推之前諗下係咪好真係信得過,唔好好似藍絲咁人講乜信乜

2.)推番正視聽嘅post
議員presscon,民記,行動post。

3.)Twitter
大家真係要開始用Twitter,國際文宣組一直有出英文文宣,唔好白費人心機。
post文有片/圖加上簡略英文解釋,再加個hashtag推上trending

我地唔輸得,國際戰線係場運動樽頸嘅突破點。唔好睇小和理非鍵戰文宣,每人行一步,就係好撚多步。

光復香港 時代革命
少長,希望大家認真睇睇,有建議隨時歡迎
推 2
推3
唔知推咩tweet好?
有人幫你整理埋啦

twitter共識channel
https://t.me/twittermansyunzou
推4
up
ru
推5
push
push
Push
岩岩出左個post都係講類似嘅野

各位唔好再傳fake news,未證實嘅寫返未FC!
https://lih.kg/1578436

連登呢排d重要post比fake news洗走哂
要推測討論唔係唔得,但可以集合返一個post去講
依家洗走哂重要post,唉
我見都有唔少巴打講過呢個問題,但個個post都推唔上熱門
依家熱門有好多何妖,真係太多,仲有警犬出軌呢類,根本對示威都無咩用⋯

幫你推
國際文宣都好撚重要!!!!!!

除左twitter都可以玩下YouTube
依家YouTube 好多5毛片,一搵721 炮台山呢d就已經5毛片
外國人想fact check都難
大家都可以幫手Upload d片上YouTube,方便人地fc同埋自己人澄清用
另外,YouTube 上面有利我地嘅片都好少views,大家都可以幫手刷下、留言

我地要更多國家幫手啊!要更多外國人知咩事!
國際文宣加油!
Push
[港女國際線]求五大訴求翻譯版!
https://lih.kg/1577281
可以幫手查,但係唔好單單都話核彈要推上國際

點解連登而家咩都話核蛋同咁多陰謀論
https://lih.kg/1577876
善用不推文功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞