[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下咩叫比錢去換2個調音?
原本1號聲比錢換2號聲?
打少咗個第

姐係假設我原本係club 可以比錢轉做monitor,listening,wm1r,z1,zx5r 其中一隻
姐係假設我原本係club 可以比錢轉做monitor,listening,wm1r,z1r,zx5r 其中一隻
清貨
11月頭都出zx500啦
Thank
岩岩睇左
好似新既MH(1/2)R 先可以咁做
不過我買個隻LiSA黎都唔會轉聲無咩所謂
岩岩打左個電話去sony問要11月頭先有得拎隻LiSA
加埋要等成3個月
隻FOURTE又拎左去整
呢家勉強用緊隻NX7解毒
其實我覺得r版佢結構係無分別 可能只係調音唔同
但要睇Sony比唔比舊just ear轉聲 而且佢咁做可能係因為比新walkman換機既人換聲
原來變咗全硬 無咗依家半硬半軟
好地地點解要咁做
方便轉調音同維修掛 可能因為咁得新版先轉得調音
可能係軟模唔方便換入面啲調音綿,不過感覺軟模會舒服啲
佢好似話咁樣即使日後有新特別版同調聲都唔洗做新

反而我想佢快d係香港出4.4線
香港出我就唔使煩惱換咩線啦
有無人聽過nuarl 的有線耳機,鐘意d 細耳機,可惜e5000太難推,nuarl 個對 nx30a有無師兄聽過
有無巴打用moov 想知最高音質係咪真無損
感覺 moov hifi 高音質隻隻碟都有差別, 聽過兩隻胡琳翻唱天王碟音質係幾好, 應該係無損質素. 環球果批極品廣東碟話 hifi 音質, 其實好一般, 但質素點都比 spotify, kkbox 好, 人聲飽滿好多.
小弟未玩過耳機暫時淨係識鐵三角 sennheiser 同bose
請問一下如果budget 500-800 平時主要聽EDM
應該選咩耳機好?
E2000 or E3000
頂隻變色龍單邊冇左聲
買左年半
想問有冇保養架?
IE 40 Pro 定e3000 好?聽pop 多
iPhone
監聽耳機有冇用
隻fitear終於收到
新手 1000$ budget
無線耳機 聽人聲多
求推薦
7ender?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞