[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
持有中
SP1000M RG 128呢家放到幾多
SP2000好毒下
吹到第一批得100部,無舖肯開demo
咁等開箱評測先再決定買唔買
雖然我唔買 但比著我一定我睇埋zx500 睇下佢到時減唔減去鬥zx500
有冇換線,用咩推,我覺得耳機聲音有啲焗
原裝線改pentaconn ofc 依隻野難夾線 如果唔計佩戴感夾oslo唔差
想問買開歌既朋友
你地會買24/48 定 24/96升頻?
我直接去mora買24/96或24/192
我上 hifitrack 買廣東歌
用緊zx300搭earsonic es5,想upgrade 個player有咩建議

主要聽廣東歌
升頻 is stupid, CD is good enough
2000 cu 定ss 試落差好遠?
Cu 差好多
佢唔同頻既控制力好好多
有冇巴打聽過kumitate lab?
想問ref同sirius有咩分別 見兩者宣傳都係監聽&平衡
我試過同一隻live,我有CD,同有買24/92,分別都幾明顯,detail好多。
原生24/96 好啲唔出奇,但好嘅DAC可以令CD/Hi-res 嘅分別收窄
想問下依家仲有冇邊度有sp1000+amp $21800買?
有冇人用緊PaMu Slide? 我發覺去到旺角就成日斷
budget 幾多 4.4平衡 ?3.5?
懷疑自己買左假野
可以點check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞