[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其他牌子呢?
試過cayin ibasso sony 各種中價至旗艦 仲尋覓緊啱自己既
咁就試到啱先買,唔好為咗買而買
對 n 40 個殼爛左 ,保養話唔包,要收成千蚊,拎出去改模,有無咩推介
請問有無巴打知
ath如果上ls300/400好唔好
近排衝左u18t 傷左元氣player 可能等下轉旗艦再諗了
想問下MMCX-LIGHTNING線有咩推介?
最近條SHURE RMCE-LTG壞左
有u18t就揾返部𣄃艦player好啲 唔好浪費隻耳機
想入部dap
留意緊Hiby R5/ R6 pro
各位巴打對呢兩部有乜睇法
用緊hs1551cu
ching有冇咩辦法令對耳機隔音好啲
想問ak se100有冇方法唔用佢原生keyboard
裝咗幾個都crash用唔到
請教各位ching有邊隻耳筒推介可以換線又細粒既?插住訓覺聽歌用,聽開hk tw pop...想細隻少少,另外成日扯爛線所以有得換線好...budget 2k 內最好
有冇咩唔錯電腦用嘅一體DAC AMP ?
而家用緊Schiit Asgard 2 配Asus Xonar Essence STX
通常都係用AKG 712 Pro 同埋 Sennheiser HD 660S

啱啊
金聲啲唔知咩牌子入耳 宜家都賣到萬幾蚊
我真係無衝動試
用耳棉 唔好用膠
同埋戴嗰時拉一拉隻耳塞入啲咋
但用棉會連耳機D聲都會吸埋 最好當然係做半模
瞓覺聽歌傷耳喎
q-jays 2代
不過基本上無其他線揀

其實係想推薦用linum線的耳機
但acs又好似無再做平野
慢慢試

P.S. 所以而家會有啲人問完推介,試幾隻就買,因為太多選擇
用過1551,出街成日要聽大媽講野,幾好聲都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞