[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聽聞個接地材質即是個外殼都頗影響個聲 令個價錢有分別
1000m rg同1000比又點呢?
1000 無論分析力 音場 都高1000m 好多
外殼係好影響個聲

同樣 sp1000
cu / ss / onxy black 都有唔同
1000rg 就相對接近 而且細部啲
有啲聽開1000的師兄 之前都有玩1000m rg

分析力 始終係1000高啲
但RG 個人聲有啲獨特 好聽 甜 暖
因為都係銅 偏向1000cu 走向
但RG 因為淨返貨唔多 細部啱出街
個價都企得硬

1000 加埋 amp 我自己覺得係更加好聽咗 音場再闊 同大力好多
之前1000+amp package 21800 真係抵玩
大鋪都俾人掃晒
有機會都想試下rg 但差幾k 是咪應該入1000cu
1000cu 斷晒貨了
好奇一問仲有冇細鋪有貨1000加amp
但如果真係偏好人聲
係咪都係rg好過1000甚至1000加amp
RG 你去試聽下先 趁重有
你最好都係試下聽先

因為1000 應該得返貨尾
就算有都係 ss
ss 人聲係比較清晰 爽
但就無咗銅的暖 同低頻質感

你要聽下
睇下自己 鍾意銅定鋼多啲
1000 部amp 都要夾你耳機

如果你係用純鐵 低阻耳機
加amp 反而有機會太大力 有啲衝

如果玩圈 or 圈鐵
會比較適合加amp
呢到有無人玩緊obravo 隻cupid呀
用緊1000MRG,出機個陣同1000ss比較過
1000分析能力一定好,好過頭,聽落去係好清好多野但好攰好似冇左份感情係度
MRG就柔和同厚少少自然d,加埋Size最後都揀左MRG
sp1000個價以下有冇咩player推薦
用過墨菊 幾暖聲
不過之前嗰部轉歌之間會有有電流聲
有啲機又冇呢個情況
我剩係想要部好聽得黎又冇底躁嘅,
用緊ve6, 用中國機好多都聽到電流聲
我嗰隻到而家都仲未到呀呀呀呀
Paw gold touch 貴過sp1000 wor
就係唔知有咩機揀
其實除左ak 呢家好似得d 大陸機係掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞