[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我覺得呢個都可行,ls200已經幾好
有試過,唔錯的,雖然我鍾意cm2000ti多啲
不過平頭同入耳無得比嘅
入左隻2手ck100 想換個耳套 想問下用咩耳套好
可以試下Sony Hybrid Tips, 個人係CK100用開覺得幾fit同聲唔錯
thx巴打
啲女歌手solo同啲弦樂聲音我都好滿意

但每次一聽女團歌啲聲就好似唔同咗咁(唔知係唔係首歌問題
一到副歌果啲合唱位,啲聲總有種刺刺地耳又唔清晰既感覺

係屋企用耳牛(akg612)又唔會有
所以先想換耳機

但如果真係無乜選擇,都可能換咗player先
但係LS200用player咪又係麻煩 用唔到平衡
原來已經賣晒咁快
睇吓我寫個啲/其他巴打推介嘅有無得試囉,試完先再諗,如果有時間嘅話
點解用player會麻煩?3.5退咗休了?
同埋都用到平衡嘅,要搵線/改線姐
可能要係price.com.hk度睇完打去問
你覺得ath 2k點樣無咗ath特色法?
明白,我自己就覺得女聲都keep 到有特色,整體平衡啲其實都可以雜食多少少

不過定價真係幾貴
巴打諗唔諗著換線 同埋夾緊咩gear 當參考下
sp1000m rg 準備買pw 4絞 monlie 60s
有啲想換player 本身用緊fiio x7ii 但ak 系列個人感覺仲未毒到想衝
試過未先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞