[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(87)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
串流要更加靚嘅player先彌補到音源嘅不足
唔係話最後比an機壓到44khz咩
呃…er4 三節膠出名難戴/唔舒服喎?
有啲人耳道比較淺甚至戴唔好添
大部份an機 內置DAC default行48khz的
Legend X原裝耳膠根本套唔實 除耳機嗰陣耳膠一定留喺耳道 我換左im03嗰兩粒落去先冇事工程師到底有冇自己試過㗎
姐係買到sp1000都無用?
最近睇中咗Sony WI 1000x(狗圈)
音質自己覺得好好,但有個頸圈始終唔太方便
大家有冇其他推介?藍牙有線或者真無線都ok, 想要返接近音質
可唔可以講講黑仙同綠仙有咩唔同?
聽人講黑仙低音多d,我用緊綠仙諗緊升唔升
sony隻真無線?
senheisser MTW
有咩一千樓下鍍銀線推介 thanks
試過音質比較普通
rtings.com睇senheisser mtw 個聲差過wf x1000mx3,個網信唔信得過
剛剛入,未開聲,低音量係多一d,但質係有明顯改善,比綠仙扎實,你可以當綠仙升級版,中高keep到,而因為低頻改善後,感覺音場係闊左,如果想試,旺角其中一間大連鎖店有得試,佢有煲過,星際無得試,現場應該有幾隻。
排除 64 & fender
有邊隻 圈鐵好? (非靜電單元)
budget 20000
solaris賣了 想upgrade
sony z1r? 雖然我自己就唔太鍾意z1r嘅表達…始終覺得m7/m9 嘅完成度比較高咁
InEar Promission X ?
just ear
fitear air 2
巴打有無咩耳機tg group 推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞