有冇人覺得3D touch呢個功能其實幾特別?

218 回覆
777 Like 34 Dislike
極同意呀!!!!
超鍾意用3D touch 預覽超連結
其實都唔知cut黎做乜
如果你話要屛下指紋要cut
我寧願唔要
3D touch既用途、benefits>屛下指紋
而且佢同 mac book 果個二段按壓相似
保留翻中可以同其他產品既設計特色呼應
consistency係好重要
3D touch成個操控會直覺好多,成個芒都可以當掣㩒。
「長按」同「用力按」點都係兩個唔同嘅層次
可以用來熄mon
其實我一直覺得3Dtouch 最岩就係本整咸game
按嘅力度唔同,啲女女嘅反應都唔同,呢樣野好無撚敵
6s同8用家
3D touch已用上癮
但壞左部8,所以11pro已入手
有d咩係3d touch做到但haptic touch做唔到?
我唔識震
我部8仔跌到壞壞地
不過都係買8
因為真係超級好用
呢啲咪叫做失去咗先識珍惜囉
Xs都仲有啊
死心啦 app store 唔會批
8仔跌壞左下面個咪
電話又講唔到
錄音都錄唔到
haptic touch 係lihkg app到有冇得preview睇post?
竟然無左最中意用黎覆message
thx,即刻down咗嚟玩
pro咪又係冇平到
偷睇message好有用
XR已經無,11平咗純粹良心發現
用3d touch 玩pubg mobile 同出cheat 無乜分別

易操控勁多
想買返部iphone8 好似有3d touch?
Apple而家唔知做乜
有用嘅function就搣走
Macbook又廢左MagSafe
其實簡單嚟講就係用一個簡單好多嘅方法做返近似功能俾返近似感覺你(所以Taptic Engine留低咗),因為3D Touch成本高但目前做到嘅用途又太細微細眼
https://youtu.be/ivWChvW2eCU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞