有冇人覺得3D touch呢個功能其實幾特別?

218 回覆
777 Like 34 Dislike
貴 所以iPhone 11 平番
仲記得當年set好部新iPhone 6s之後就試玩3D Touch
嗰陣覺得好神奇,係咁噤啲app icon
個震動同手感好令人上癮
實際用完先發覺好方便
用慣左而家轉11都唔知點算
我用鋼化mon貼冇刮手嘅問題喎,我嗰塊係full cover全滿版全化mon貼冇刮手嘅問題喎,我嗰塊係full cover全滿版全覆蓋包埋條邊

仲未用過
我成日都咁玩
我得喎?
輔助粒野 set 3D Touch=screen shot
專登撳三吓side button變粒嘢出嚟再3d touch咁轉折?
直接3d禁粒嘢就cap到圖
偷睇msg好好用
pop一聲,好似擠爆粒暗瘡嘅感覺,好撚正
之後佢出番就會一大班人衝住讚同買 拎走佢只係舖定路
cut走啲好用嘅嘢,之後叫人買配件或者轉接插頭
今年係咪話加大舊電所以cut?
唔係無,之前華為好似抄過,不過玩咗一代就唔玩,可能實現成本真係太高
不過htc先痴線,佢個Edge Sense 2其實係以另一種形式實現3D Touch,只係佢擺咗落條邊框度。
你用網頁版連登可以用3D touch快速起底
即時睇回覆既人開post歷史
反而覺得會因為冇左3D Touch XS同X會多番人買
覺,勁好用
【All you need to know about Hong Kong Protests 2019】
https://lih.kg/1570834

【國際文宣】
抗爭英文版懶人包
請盡量用英文推post
share去twitter同reddit
蘋果定律:技術未成熟嘅嘢唔會衝出嚟做,一做就要做到最好
然後食咗人哋出專利間公司掉返轉頭收鳩你哋專利費或者告鳩你哋唔撚俾你哋用
apple 自己一早有專利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞