暴 政 早 已 無 計 可 施 , 黑 警 勢 成 強 弩 之 末 !

223 回覆
768 Like 5 Dislike
呢排太多濕鳩出嚟叫敗風
我相信好多明是非嘅巴打係絕對唔會同意呢個講法
更加係絕不同意運動前路未明嘅講法
相反依家運動先係前路明朗進入大直路準備衝線

我哋嘅運動由6月至今所付出嘅努力
令到政府最後要自割一刀撤送中,依家傷口仲流緊血
一舉證明當初至今無論大小嘅各個地區運動活動行之有效,方向正確!!!
最簡單以政府反應嚟論證
我哋行動無效又點會浪費資源去搞你?
政府依家出盡辦法又請藍屍又臥底又蓋世太保為咩嘢?
就係因為一路以嚟策略湊效
政府唔可以俾你哋所有分叉戰線繼續做落去!!!

第一樣最有效係文宣戰線
由連儂牆到twitter FB 呢啲戰線
由6月打到依家,全部戰線都係我哋lead緊
twitter 同 fb受國際壓力已經逼住要ban 1毛假ac
fb旗下嘅whatsapp仲要ban埋廢狗條爆料熱線
呢條線毫無疑問成本低,效益無限大
但係有做過文宣嘅師兄一定知依家無論喺任何一個國家嘅media comment section
都受緊巨大嘅1毛攻勢壓力
所以我哋呢條戰線係更加不能放棄同鬆懈
今次運動宣揚開去嘅#Chinazism同香港本土意識嘅數量係前所未有咁多
呢方面我相信係最少人有意見會覺得係輸緊嘅一條戰線
嚟緊光復連儂嘅運動係本地文宣嘅一個大仗
仲有Twitter戰線又係講到口臭
twitter外語組由當初一千人幾百人到依家九千人
成長好大但仍然係遠遠不足
希望大家可以積極參與吓
隨時隨地做得 又冇成本冇門檻
竟然都係得一萬幾千人做

第二樣最有效其實係每逢星期日嘅大型"購買日"
呢度所指購買日同當初有不反對通知書嘅活動係唔同大家要分返開嚟睇
太多人低估咗購買日對政府帶嚟嘅壓力同影響
每一次購買日嘅人數同效果都會直接影響下一步政府嘅盤算
所以每次好多巴打都出盡奶力唔同渠道去搵人參與
但係人數仍然可以再多啲

講真絕無誇大 你港島區人數夠多企喺度都贏撚咗
每逢星期日都搞大型"購買日"
政府自己已經要預先規劃定封鎖地區
商場要封舖地舖要落閘
好簡單唔好話多
你有十萬人出嚟金鐘"購買日" 企喺度幾粒鐘,已經可以宣佈嗰日又贏一仗
大家要明白有規劃去控制十萬個無共同目的但有共同意志嘅市民係冇可能
就算佢一視同仁地視呢十萬人全部都係所謂暴徒
佢都係冇可能有任何部署係能夠有效打擊呢個"購買日"
十萬個人向十萬個方向走
到佢清到場完結已經係徹底癱瘓咗港島區全日嘅生意同交通
每經過一次大型購買日政府所承受嘅壓力就愈大
一路疊到最後政府同黑警承受唔到
就需要做相應嘅行動/改變
從而逼使政府自設死線達到升級效果
而每一次政府被逼做回應就係我哋邁向嘅勝利嘅每一步

我結論好簡單
有任何人任何文章任何風氣出嚟同你講我哋步向緊失敗
我唔講有咩係人有咩係鬼呢啲,大家都唔好再捉鬼
嗰啲人一係講大話呃緊你
一係講大話呃緊自己
講呢啲嘅人佢哋覺得自己係冇風險可以退場嘅一班人
佢哋係想袋住先快啲收工嘅一班人
佢哋係每一次都搵緊藉口去解釋點解自己唔係星期日行出嚟嘅一班人
咁撚簡單約齊時間出去港島 人夠多企喺度已經贏撚咗
運動方向係從來未試過咁清楚
只差在最後一步
最後一步成事與否就係取決有幾多人堅持到行到最後一步!

每一次購買日嘅成果將會影響運動成敗
915同往後嘅"購買日"請香港人繼續企出嚟呀唔撚該!!!

最後想同仍然心存僥倖嘅人講
今次運動結果就算係好似雨傘咁無疾而終下場都會完全不一樣
香港從此再冇香港人
講完
btw

以下係轉自立場嘅一篇短文
有見地由警察角度解釋類似立場
亦都係我借用師兄做標題嘅原因
大家有時間幫手spread我篇文又好立場篇文又好
甚至最好係消化完用自己嘅文字再傳達俾其他人聽
==========================================
黑警為何每次執法都如臨大敵?明顯地精神崩緊、神經緊張、草目皆兵、視民為敵、情緒失控?

黑警們只能單靠政權的支持,與黑社會、官政商等賣港集團、無腦藍絲、低學歷愛國者,甚至是大陸同鄉社團等等圍爐取暖。當口口聲聲自許是正義之師的執法者,卻被市民唾棄及憎恨的過街老鼠。每當警方到現場執法時,市民每一句的辱罵及喝倒采,其實都對他們造成很高程度的心理不安及躁動。這種所謂支持的現實及心理落差,連黑警也無辦法欺騙自己的。

黑警的支持者可以二分流方式理解,一是既得利益者,包括是政府高官、官政商等賣港集團(行會成員、地產商、民建聯、新民黨、工聯會等賣港賊)及警察家屬。既得利益者維護政府,很顯而易見,因為政權不穩,將直接損害其自身的既得利益。

另一類的人士,大多由低學歷及基層的老中年人(盲目愛國者)、廣東話都未講正的啊姐口音的大陸人、甚至是以金錢購買的大陸社團到港聲援。當然,仍有少部份中產家庭,他們自覺是人生收成期,生活安穩,經濟收入穩定,以個人金錢利益為先。這些人無視良知與暴力的對抗、以中立為由成為袖手旁觀的藉口,他們既不會聲援警察,亦不會支持示威者,更甚是對年青人冷言冷語,只懂說:社會很亂。

當黑警用盡謊言掩飾暴行,將責任推予示威者,以暴易暴式的所謂執法,變成情緒發洩毆打示威者,完全違反人道同法治,與納粹殺人機器無異。加上,配合黑社會及藍絲進行無差別毆打市民,然後進行針對性拘捕年青人,更甚是以言入罪。對年青人嚴刑峻法,對藍絲的施襲者卻加以保護、不斷縱容及高調放生。這大概是共產黨最慣用的手法,以民鬥民的以暴制亂。

暴政黑警採取開槍血腥鎮壓及殘酷暴力撕殺,無所不用其極,將所有提出問題的示威者都拘捕入獄,是否就等同成功止暴制亂,徹底解決了矛盾的社會問題?我深信政權因應香港的國際關係及金融地位,絕對不會貿然實施緊急法,甚至出動解放軍,更是天方夜譚。這數月來,政權拒絕回應訴求,縱容黑警濫權濫捕,當執法者肆無忌憚地濫用法律之義進行濫捕。說穿了就是,暴政已無計可施,黑警勢成強弩之末。

從來解決社會問題嘅都只有擁有權力嘅政府,民不畏死,何而以死懼之?

歷史為鑑:暴政黑警不斷的濫權濫暴濫殺,不斷增加年青人對其仇恨及累積政治犯,不斷的血腥武力鎮壓,暴力衝突愈演愈烈。如此的血腥手段,定必對香港社會穩定及未來政權的管治危機埋下萬劫不復的伏線。

香港的未來,始終屬於我們這一代的年青人及下一代的孩子,年青人都不甘心放棄香港這個家,將用盡一切可行方法,不惜攬炒,徹底改革。所以香港人就算何等失望及痛心,懇求堅持到底!五大訴求,缺一不可!訴求未滿,抗爭不斷。

我們懷著勇氣及希望,並肩前行,奪回香港,迎接勝利,絕不輕生。

https://thestandnews.com/politics/%E6%9A%B4%E6%94%BF%E6%97%A9%E5%B7%B2%E7%84%A1%E8%A8%88%E5%8F%AF%E6%96%BD-%E9%BB%91%E8%AD%A6%E5%8B%A2%E6%88%90%E5%BC%B7%E5%BC%A9%E4%B9%8B%E6%9C%AA/?fbclid=IwAR3Y5M01iZzzkJa_JAd_kxmi0cLKJLiVnvUOko58a-gwSnWmyF8WXA_qJV0#
聽日希望大家一人一文宣
貼出連儂大道!!

文宣集合👇🏻👇🏻👇🏻
聽日915遊行,同我一人印幾張文宣貼滿成個港島得唔得?
https://lih.kg/1567669

大家好,我係其中一款偽港鐵貼紙嘅制作者
https://lih.kg/1374129
【推】8.31嚴重傷者現身說法
https://lih.kg/1567585
【正視聽】整場運動無走向衰亡,而係走向成功而我地不知所措
https://lih.kg/agRjHaU
終 極 黃 藍 商 戶 罷 買 罷 食 LIST 呀 喂!!!
https://lih.kg/ahdxgjU
新屋嶺集中營
講得好,立即信心滿滿的。
【推】8.31嚴重傷者現身說法
https://lih.kg/1567585
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞