朱植雄死者「自己開POST」證明「自殺」過程

1509 回覆
2605 Like 23 Dislike
快速整合

1. 有人出post 不滿「自己親人」死者自殺跳樓被人吹為義士,然後叫人3點去APM搵佢factcheck睇CCTV,唔想擺上網對「死者」不敬,據樓主講無人搵佢
https://lihkg.com/thread/1567462/page/1

2.有人質問條CCTV點黎?佢講係黑警比死者媽媽,再whatsapp 比佢睇,佢覺得要還死者一個公道先分享

3. CCTV最尾擺左上網
https://vimeo.com/359942485

4.被其他巴打追問身份真實性,post左一張身分證,(朱植x,正正是死者頭2個字)證明自己係親人(呢點真係好怪!難道係兄弟?同名同姓?樓主但又無講清楚)

5.其後在追問其他疑點例如說話用詞不一貫/開post態度底下,樓主已消失~~

有巴打心寒覺得會唔會係黑警hack左樓主account 再出post!?
好奇心底下,我再起開POST樓主底⋯⋯
真係同死者背景有d似
然後

1.搭1A巴士中秀茂平出尖沙咀,正正常係死者屋企附近
2.死者生前有情緒問題
3.死者身高同樣是178-179

推到開PO樓主出來解釋清楚!
仲有太多疑點
否則跳樓一事怪上加怪!!!!!

試問一個死左既人點會出post?
如果真係被人hack左account,出呢個post又有咩用意?
好不安
死黑警 不得好死
push
915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣915 12點英領 2點半銅鑼灣
黑警殺左死者
拎左死者電話 強行解鎖
再用死者ac出post
佢個連登帳戶很可能已經被盜用。
另外請連仔check下出post嘅IP,再追查IP登記地址核實身分
915 勿送頭
推到連仔查
推 真係好怪
仲要潛水潛得咁快
如果係用死者生前部電話出post,
應該ip 一樣,有屍體就可以解鎖 iphone
連登app 唔洗打密碼就可以出post
又話親人要還清白
咁既態度

推 好鬼
Push
Tui
殺人填命
推呀
依個人由出post到擺片上網個語氣都超級怪
一啲都唔似親人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞