習近平讚揚澳門全面準確理解和貫徹一國兩制方針 展示具有澳門特色的一國兩制成功,證明一國兩制是完全行得通、得人心

267 回覆
21 Like 271 Dislike
係事實認咗佢
淨係講私樓比例77% 你覺得呢個數值仲唔夠代表性?
究竟條友入黎係咪遊說我地澳門實施一國兩制好成功,個個住大屋,所以香港要跟?
澳門有廿三條同埋好多福建人仲多撚過本土 所以好多本土都驚佢地 又野蠻 屌都係人多蝦人少
唔覆其他人了,只覆茶樹油巴打,得你係正常其他都癲狗黎
大陸地方有咩好講
知唔知點解刁大大咁buy一國兩制

佢冇咗香港做一國兩制,就等於我地冇咗yahoo拍賣,冇地方同出面d人trade

屎都冇得佢食
知唔知個醜字點寫
屌佢老母 應該真係唔識 寫返個殘體字啦
其實澳門有23條 加重侮辱罪(類似辱警罪)仲有謠言罪 邊撚個敢出聲
仲要一般公司差唔多成半同事都係大陸勞工
唔奶共? 打鳩死你
咪多撚謝你條23條囉
其實成個世界講一國兩制都只係會睇香港, 澳門真係WFC
連出黎集會既自由都無就叫成功?
人地澳門好撚有錢架,有錢到要係屋企個窗出面加鐵閘,搞到成個監獄咁
認真答 有
眾人皆醉你獨醒
得一個人
叫乜撚嘢選舉
智障
每年咁多錢派
我講嘅野同你講嘅野好似冇咩關係?
「真正有錢」唔係講私唔私樓呀,而係億億聲身家嘅人
澳門地細人少,堅尼系數低,貧富懸殊差距唔算大,當然可以做到人人安居樂業
我冇諗住批評澳門啲咩野,都只係講番客觀事實,我覺得拎香港同澳門比好無謂根本唔同世界,普世價值、社會結構、政治體系都唔同,比較黎做乜
只不過你最好都積下口德,澳門都唔係咩值得令人驕傲嘅地方,無咩值得炫耀,香港同澳門都只係中國眼中嘅彈丸之地,只不過分別在澳門夠聽話,而香港仲未被完全奴化啫
有樓對比起香港一半人得公屋,其實相差已經好遠,不如你叫佢地積下口德先
一半人住公屋,你冇嘢呀?做下功課先?
你平時啲post同留言唔引戰,又點會激起眾憤呢
萬事皆有因果,一人少句咪得
講到尾都大家係可憐人,比中共拎黎當燃料咁燒
只不過澳門夠聽話,所以活得比香港好
但歸根究底我地依代人都只係工具
香港人宜家就係想掙脫現況唔想下一代都繼續受害先一直掙扎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞