如果後生果代,人人有樓住,仲邊有咁多黑衫上街?

334 回覆
1935 Like 174 Dislike
雞定蛋

選舉委員會係商界 鄉議會 等主導

政府政策就做唔到真正以民為本
啱,我記得之前有人講過明君同民主應該點揀
講真,其實有明君,只會有少數人思念民主,即使真係發起革命都只會有好少人
政策好撚衰
租金 樓價
我覺得唔完全關事 依家係針對講緊條送中法例就算個個有屋住都一樣會出黎
好快人人有監坐有集中營住
一個市民會對政府有個人恩怨 咪證明個政府做得唔夠囉
當然前提係果個恩怨係合理 eg:憎鳩政府冇打擊水貨客 屌佢高樓價 屌佢搞到咁多大媽舞
諗起武狀元蘇乞衣最尾皇帝叫周星馳解散丐幫
未同新加坡一樣囉,新加坡都好極權,但反抗聲音細,就係因為人人有屋企,滿足左人性最基本需求,不嬲都係官迫民反,邊個唔想淨係食玩屌
呢個真,昏君真係多過明君
但係又要諗下,事實證明民主選出黎既都未必一定好
只可以話兩個制度其實都唔完美
不過如果咁揀梗係揀民主啦
係睇唔到前途和希望!
真係,樓又無,自由又無,民主又無
乜都無,唔出黎反抗先奇
個個安居樂業點會有人出黎
但係點解示威咁耐無人提過?
兩樣野,但緊扣住
因為今次導火線就係反送中
名義上係要爭取自由,唔係錢,咁點會無啦啦同人講原來係因為冇樓
邊關事!我有物業,但都係反政府的!
如果當初做到咁,係,真係可以收香港人皮
佢而家做就算鳩數啦,
你將成個畫皮扯落黎,而家要自治
個政府係咁做到野宜家就唔洗搞咁多野推送中啦
歪理Post都咁多正評,遊行係因為社會不公所以,話知我而家忽然有屋有錢,唔通過去三個月畀人打就可以算數?咪將社會不公同政府失敗官商勾結拉埋一齊講
20歲人人有間屋,基本一房一廳一廁一廚,扑野cow女易幾多
唔係有冇樓住既問題
陶生8月頭提過吓
明眼人都睇到個問題點解會咁 日日150做種族清洗 不斷有唔見得光既錢注入樓市 林鄭出果啲所謂辣招完全破壞左樓市自動調節個平衡 所有野都唔係為香港人去做
簡單啦,你帶個頭盔去西環咪有得住十年
仲包食

問題係個政府企圖將香港變成巨大監獄
任由大陸權貴為所欲為打壓普通香港市民

唔好撚轉移問題啦屌
如果係人人安居樂業 其實真係會少好多人出黎
咁多人肯出 好大部分係對政府積落嘅怨氣
相反有民主 都唔一定有民生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞