如果後生果代,人人有樓住,仲邊有咁多黑衫上街?

334 回覆
1935 Like 174 Dislike
人人有樓你仲仆街

連原本要供樓不了既人都出埋黎
如果後生果代,人人有樓住,就好似游B話齋,日日掛住扑嘢啦,邊得閒上街。
好似天琦,gphone係咪無樓住?
中產家庭出身
從來無話有民主一定所有野岩

我從未唔會覺得歐美係完美

而係民主政府可以係出錯後,可以被追究,好似水門事件

我都睇過好多美國政府仆街野,唔需要同我舉例,但係人地好多公民團體去跟進返,呢樣係極權社會無,你睇到仆街野,但係有人跟進返好多野,你又知唔知?

如果要中國模式同歐美模式,我準確地說我寧願北歐,

成個人類歷史洪流入面,暫時係呢兩個模式,咁我一定選擇一個較為可以以人性為主既社會模式,直到有更好既解決方法
你o係英國台灣美國,你唔滿意政府政黨可以自己出黎選,o係中國,你唔滿意你政府政黨你選都無得選,係村委都無得比你選。

代議政制你投完票放棄你監察你選出黎ge代議士ge義務,係你ge問題。
913中秋要人!!

公海
https://t.me/joinchat/NBHSAUrkFTtbziGhzabb2g

各區集合地點!

油麻地、佐敦、尖沙咀: 梳士巴利公園(太空館附近)
荃灣、大窩口、青衣: 荃灣公園(海濱長廊)、青衣海濱長廊
葵興、葵芳、荔景: 林士德遊樂場、葵涌運動場
美孚: 嶺南之風
太子、旺角: 花墟公園
荔枝角、長沙灣: 長沙灣遊樂場
深水埗: 通州街公園
油塘、藍田: 油塘道遊樂場
將軍澳、寶琳、坑口、康城
中西區(西區、中環、金鐘、半山、山頂)
灣仔、銅鑼灣、天后、炮台山: 維園中央草坪
鰂魚涌、太古、西灣河、筲箕灣: 沿海旁
小西灣、杏花邨、柴灣: 柴灣公園
鑽石山、黃大仙: 黃大仙廣場
九龍灣、牛頭角、觀塘: 觀塘海濱公園
大圍、沙田、馬鞍山 : 沙田百步梯
元朗、天水圍: 天水園公園
屯門: 屯門公園
南區: 鴨利洲風之塔公園

仲有獅子山同山頂人鏈!
未必,物質豐富左之後,冇自由民主等既價值,遲早爆炸
Yes Ar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞