咪撚再屌前線,我話你地知今日發生咩事

1736 回覆
7829 Like 52 Dislike
我4點先到皇后像廣場
一行到去 聽到 中環站又發alarm (831 果種) 當時都無理咩事 繼續搵朋友匯合
4點4左右 到美利道 嗌口號 打算行上山 期間有人嗌地鐵站要社工 (叫得要社工即係黑警拉咗唔夠18歲嘅人)
4點半左右 有個姐姐:「大會依家宣布集會同遊行會現在結束 原定到夜晚嘅不反對通知書都會提早結束 警方呼籲各位市民4點7要離開」 「中環 金鐘站有防暴 」
不分化!!!!!!!!!!!!
真係屌黑警老母
如果佢哋無黎搞住哂
今日至少一百萬人
我做人證
我就係得爛鳩醫生口罩個班
其實佢批得不反對即係plan好哂會仲危險
佢反對嘅話先係最安全,起碼預咗打先
Push
我係和理非,其實今日最擔心嘅係,經過咁多次黑警濫捕濫暴,連和理非或者普通市民都可能對黑警深懷恨意,如果黑警刻意挑釁,情況可能會一發不可收拾,所以有需要提醒身邊人冷靜。我絕對唔係屌前線,只係想提醒其他人唔好中黑警計。
希望各位整齊回家。我係時候去twitter做功課。
講嗰啲人根本唔喺現場,咩柒都唔知,日鳩日話民意逆轉
Yes! 其實用多餘武力會令運動失敗
黑警就係想咁
黑警同班藍絲都想拉晒我哋班黃絲
愈多愈好
所以前絲已經跌入咗陷阱
轉發
我算係條隊嘅中游位,但臨上到美領有班狗set防線唔畀上,然後就有人舉牌話封左中環站,集會取消,唔畀上美領,要係16點30定45分前散。跟住一大班人上唔到美領,焗住落返中環。但中環同香港封站,又焗撚住去金鐘,點知沿途一路話金鐘站大量狗喎。金鐘站係轉地鐵出返去新界九龍嘅站,你佈撚晒防邊個敢去?現場好多人叫唔好坐黨鐵,結果成班走晒去等巴士,但巴士係絕對唔夠散,而且我仲見到班狗開始封路玩管制,即係連巴士都想搞埋。
我一路行,一路見到有d手足開始上gear,但佢地上完之後係企係原地等和理非散水,有d甚至走返去中環,如果唔係佢地拖時間,一大班和理非將會食tg甚至子彈放題。
知唔知今日幾多人得d爛鳩醫生口罩?想殺人呀?
今日係黑警有心玩野,唔好再屌前線。

屌嗰啲今日都無撚出去
連登仔
2019啦 唔好中計啦
完全正確
有好多人被人誤導 以為我地失控 但其實一舉一動有原因
要做好文宣 解釋清楚
只屌黑警,唔會屌手足
Push
手足好波
冷氣軍師收皮啦,你地係最無資格批評
日日淨係識坐係做港蛆!
前線既手足保護我地先唔走,屌佢地d人去死啦仆街

我發夢落街買野
去到唔夠一陣又話要16:45散,話去提早取消
屌佢老味
成班人唯有行埋落去,去唔到美國夢既地方
咪唯有去中環,愈行愈驚
依家合法買餸都要搞到玩真人版outlast咁
個街市日日落閘收鋪,執左佢啦
好彩最後搵到地方買到餸返屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞