應對狗要求解鎖電話證明部電話係自己方法

309 回覆
748 Like 22 Dislike
大聲公都可以襲警啦
iPhone 嘅話其實有醫療檔案
都要驗傷先可以證明有無襲警,不過宜家d狗乜都拉左先啫
講左咁耐用自己大頭做瑩慕鎖定都仲開呢個post
啱,舉證嘅責任唔應該係市民,要自證清白真係on9
所以現場有人影住係好重要
喺「健康」app度有個醫療檔案

右上編輯

開「鎖定時顯示」;我chop咗張screen cap,下面入名出生日期同可以set張相,其他隨意入唔入都得

預先set好咗之後
唔使入密碼,㩒緊急求助

就開到醫療檔案

或者簡單啲 㩒五下power掣/大聲掣
用apple pay得唔得 又唔會解鎖得黎認証到指紋
你估個個都用iPhone
鵪𪂹
咪又係解鎖
無罪推定
佢真係唔識架喎
呢樣自從第一日有狗屈偷電話之後,已經有人教咁做
喺機殼入面攝張寫自己名嘅字仔咪得
【外國文宣】首見英文版《願榮光歸香港》(with link)
https://lih.kg/1550151
Unlock screen用自己大頭啦
我記得呢度早就叫過人set
Per Sham Wing Kan v Commissioner of police[2017], the police officer needs a court warrent to unlock a suspect's mobile phone, only under necessary and reasonable circumstances can he/she do so
簡單小小 ios set 醫療檔案 擺自己相 身份證 出生日期 班狗已經冇野講
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞