[工程屍] 2020 準見習工程師 搵工情報 & 失業調查 (15)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Um....我唔明你講乜野未到最後
我都係講,想轉返上去就唔好做得太耐先轉
沙a點有得比呀
其實rail system 做咩嘅?
Civil 一定係沙A
而家有冇structural firm 請GE
番左一個月civil job 係咁起lift 一直做文件 print野 scan野 咩都學唔到
想轉工 唉 唔想一世都係咁
巴打入返main con係做咩位?
我仲有一年CIVIL畢業,都係諗落Site AE
site ae真係唔易搵, 巴打degree定hd?
hd, 諗住一邊做野一邊讀degree, 諗住讀rmit
師兄,何解難搵工?
可能我搵工個時機唔啱搵咗好耐都唔見有main con請ae
我professor 拍心口話幫我搵工,可以幫我寫信入U
有人幫咁好唔同啦
加油啦!師兄,第日落site見啦!記得關照下
Towngas is a must.

Scheme a 已經辛苦 當grad e係奴隸咁洗
仲要細行 m&p 係真係未聽過
Engine咁多狗工 反正都係做狗
正正常常搵間firms係有人知既先啦
例如Cm wong黃鄭果d 好辛苦但起碼panel聽過間firm先囉

Towngas做client 爽好多先啦
一定茅氏好啲 呢間野做過唔少業界領先既job,細係細但佢自己個training出名好,5年包考牌,唔同一般schema a做畫圖仔

Towngas ae出哂名垃圾 16k做狗你都當親生仔黎比
寧願做consultant快啲捱完好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞