[工程屍] 2020 準見習工程師 搵工情報 & 失業調查 (15)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
剛剛下午兩點幾 maybe mech 未出
Deadline左一個星期咋喎,本身有frd係入面做講今年唔夠100個applications,又話有報就一定收到test
出左邊批
大電未收到
有冇人報咗CEG/SEG

邊有可能咁少
細電有冇人收到
師兄咩gpa
我收唔到
近2.9
haeco gt?
介唔介紹share下d offer 既package
science park, 整車,18k x 12, 5日, 10AL

大陸廠,整電器,18k x 13, 5日,禮拜一五來回,包食住,12AL

BS, 細公司,18k x 13, 6日,10AL

物管,17k x 13,5日,13AL

整機,外國寡頭公司,16k x 13,ot1.8倍,5日,12AL
no,haeco連讀ae果d都食唔曬
Mech仔拎電牌咁撚煩,見過mech仔AE走去同技工一齊讀20晚雞精A牌,mech仔拎唔到電牌真係死穴黎
搭單問下,如果物管有電牌考,去唔去
真心唔明 工程師拎電牌有咩用?
BSE係雞
仲要有五年工作經驗先考到A牌
外國n展專業地位咁高,係法國做工程師,d女追撚含呀
有幾可真係純機械,d機械仔走去做BSE,有幾可唔掂電,宜家撈工程,A牌旁下身都要
人地BSE,EE,讀完HD,Degree,已經符合EMSD拎牌學歷要求,做住野等公司出信拎B仔,C仔,純mech仔讀到Master都拎唔到電牌,自己放工走去讀VTC 20晚‘參’線,我眼見都幾個
讀mech考得到A牌都30歲啦喎,考黎到咩,做工程師又唔洗有A牌
巴打可唔可以講下物管果間係邊間
你做乾收銀就係,而且大把工程師叉唔到,都拎C牌傍身架啦
商場,信x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞