【幫襯黃店】一齊貼吓介紹吓最近食過嘅黃店

427 回覆
359 Like 4 Dislike
齊柏林熱狗大大隻, 一啖含唔晒
建議大家用OPENRICE打一次,俾更多人知道

麵匠風龍

呢間有幾出名應該眾所周知, 本身比較鍾意沾麵, 但間店嘅豬骨湯底濃得黎唔會太濁, 叉燒屬於水準之作, 鍾意食速嘅我每次會落佢嘅辣芽菜。老闆更加會搞試食活動俾手足醫肚

潮州人 (太子)

間鋪賣點係花膠, 一碗五十幾蚊嘅花膠米有兩塊花膠算幾重本 (雖然個人唔知係咩貨色, 對花膠無研究), 而且仲有廣島蠔揀, 飲完個湯感受到膠質幾重而且唔口渴。唯一決點可可能唔係碗米粉分量唔係好飽肚 (想飽肚可以去附近嘅基隆茶餐廳)。之前都經過鋪頭門口都好少客, 真係要多多支持良心小店
要用港幣懲罰佢地令到間間店舖提早收工
咁正
Quarrybay都有
午餐有啲貴,未試過幫襯,不過有啲三文治都幾靚仔,好似50蚊左右,幾啱OL
有冇人可以update Google map個 list?
我宜家出街都揀自己友餐廳先
[中秋獅子山 翌日天水圍 星期日銅鑼灣] 我正式宣佈 #黃店challenge 正式上綫!!!!
https://lih.kg/1563673
721元朗黑夜 追究到底對抗白色恐怖

https://lihkg.com/thread/1564222/page/1
呢個我用開,有keep住update
黃藍商戶地圖 (持續更新中):
[url]https://www.google.com/maps/d/edit?mid=10SCYSkgC9KMC_kAGtLChlGRLWVbk8NTs
[/url]
賣飛佛個post先
樓主好人一世平安
根據個bot介紹

套裝$58 送木瓜沙律同札肉
牛油果沙冰好飲
你地班暴徒
Support黃,但真係唔好食
將軍澳有無推介
我琴晚都去咗食
唔知食咩好,都係睇bot
見到間舖得一兩個人,但隔離個間排曬隊,好慘
我男朋友都話個木瓜牛肉沙律好食
我就食咗豬頸肉撈檬,個汁我嫌唔夠酸,但豬頸肉好好食

另外紅蕃茄(ssp)係藍店,好惱
仲有拱照(Aberdeen)由2014已經係死仆街嚟,大家請注意
咩bot嚟?
@ybshopbot
喱間雞卷好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞