【幫襯黃店】一齊貼吓介紹吓最近食過嘅黃店

427 回覆
359 Like 4 Dislike
上兩個禮拜先至特登走去試食,
拉面套餐/豚肉/餃子真心拍爛手掌!CP值8/10,食物質素9/10。最遺憾係店離我太遠,同埋,聽聞繁忙時間勁多人。
果日去ssp添福買左個巨無霸,好正,手打牛肉好厚,都只係25!提提大家要早少少去,有次放工去到已經冇晒burger

見到黃藍地圖話轉入內街行兩步有間黃色coffee shop叫dog99 coffee,試埋去
睇番間店612已經罷工,入面仲有連儂牆
主打手沖咖啡,30幾40蚊都有一杯,拉花好靚又好飲,好過飲Starbucks啦

之後又有一次試埋d意粉同甜品,一樣唔錯

其實隔黎仲有間混醬坊食過腸粉都好食,而家去親都一次過幫親3間,3間都係一分鐘內步程,好方便
+1 新界人表示好遠但心思思想搭車去再幫襯,好食呀

間野真係好多人....果日已經得一個人去,早過食飯時間入都排左好耐
另外我好like嘅係雖然櫃檯位痴住廚房但餐具枱面同其他野都好乾淨企理
同求
旺中 果然

士多啤梨奶昔第一次見會用新鮮生果整既奶昔 幾好飲
睇到 唔會再去食
另類連儂牆 家家戶戶都知道
https://lih.kg/1641528
嘩屌
好彩食唔到

BTW呢幾日係咁去SSP搵食真係好正
蘇媽 添福 金芝龍
台風拉麵 全港最好食既日式拉麵
幫示威者畫左張好cute既漫畫

深水埗 蕃茄師兄

呢間好出名啦!好多人幫襯,等咗我成粒鐘

好update嘅香港人,反抗

犇好食!坑腩、面珠肉!蕃茄湯都正,飲得出唔係假嘢!

大丼家燒烤牛丼專門店
#荃灣區良心小店
612 支持罷工

加埋食評先: 平民價錢 60蚊都唔洗 味道都可以 但真係好抵食
雞翼都好食
木衛二 銅鑼灣/荃灣
免費派水 8月5罷工 連儂牆
亂世中仲開緊鋪 老闆好好人又型仔

佢啲茶底同奶蓋真係好好飲

深水埗甜一刻
個多士好脆
食到好飽無肚食其他黃店

賞茶仙草奶茶好飲
啲仙草啜極都有
bookmarked

樓主唔會渣流攤

水門海南雞,聽講排晒長龍,好彩我兩點先去

COCO expresso

店員都戴黑口罩,罷市常客點都要支持

有無食物相
想試
人多到呢,坐左半個鐘有多,不過真心正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞