[天網恢恢]母校有位老師又想出名,真名董啟超,大家幫幫佢

435 回覆
233 Like 1 Dislike

https://www.facebook.com/tung.jonathan/timeline?lst=1371007296%3A655917032%3A1567381786
雖然都成個月前嘅事,不過天網恢恢,偏偏琴晚有舊生無意中發現,宜家已經del咗post

佢係九龍塘學校(中學部)嘅老師,董啟超
現時非常擔心佢仲有冇能力教導學生辨別是非,以及正確知識嘅能力(睇佢facebook全部share睛報新聞,亦有扭曲歷史嘅新聞評論)。
同埋若然佢嘅學生當中有抗爭者,會唔會比佢刻意針對。

九龍塘學校(中學部)本身已經算係投咗共,冇記錯有玩普教中(畢業後嘅事),曾經亦有逼唱國歌、邀請某人大委員演講(唔肯定,但應該係中共人士)、以方便為由建議寫殘體字、專收新移民學生
不過唔係太多人知,因為本身間嘢就唔多出名,反而小學好似多人識D
所以作為舊生嘅最後仁慈,當然就係幫你出名

利申未比佢教過,但係知呢個人
乜老師都可以唔中立架咩?好不安 點知佢會對學生做d咩?會唔會好似警察咁用最低武力制服學生?
開學喇,篤灰大會開始!
再講多D,間學校某位通識老師,每星期做新聞評論,但係「建議」用明報、星島,聲稱中立報紙,禁止用蘋果日報
利申:校友 勿相認

呢條死垃圾藍絲 當年有俾佢教過通識
基本上好多人都知道佢係愛國愛黨
經過2014雨傘全校人都知佢藍絲

本人個名都係九龍塘中學既校友 係狗黎
母校已經出左名係警犬青訓學院
詳情請老豆搵仔#A369

司徒仲闈 good morning sir
用星島咁中立?點解唔直接用人民日報
推撚死佢
明報好黄喎。
九龍塘學校(中學部)投共證據

中一入學後,強制參加支那軍訓營,雖然唔係正式進行軍訓,但係年年都係冬天時間去,當年我去個陣接近零度,三餐當然差劣,房間如同監獄,薄被,個個都凍到病,廁所冇沖水,沖涼只有凍水,大量學生連日冇去廁所冇沖涼
唔比投訴,否則標籤你捱唔慣

普教中(畢業後嘅事)
逼唱國歌
邀請某人大委員演講(唔肯定,但應該係中共人士)
以方便為由建議寫殘體字
專收新移民學生

仲有好多,記得再講
歡迎校友補充
傳聞有位黃嘅通識老師,因為帶有相同政見嘅學生去遊行
但係group中有土共學生,結果被篤灰,現時唔知被杯葛定被人炒咗
pish
藍絲:教師應保持中立
香港人!我哋需要改變生活習慣救香港呀!
http://lih.kg/dKJOcT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
作為老師,點能夠限制學生睇邊份報紙
就當蘋果偏頗,唔中立,逢中必反(佢原話),你唔比我個評論就係話佢報導出問題嫁咩
送粒核彈比你
呢條仆街一開始喺大窩口全X中學教Bio
食左個中五學生 奉子承婚 老婆姓梁 生左個女
呢d教畜最後梗係冇得撈去左炒散
估唔到過左幾耐以為冇人會知又出返黎遺禍人間
呢d人仲可唔可以教書 要問下你地校長先知
麻煩曬,如果屬實真係要推到佢身敗名裂
推爆佢
不得了
枉為人師
間學校出名窮
我讀個六年,廁所永遠又濕又臭,男廁仲要係蹲廁,估計創校咁耐都冇整過
搞到有得出去食飯嘅學生要lunch time先會係商場去,冇得出去食嘅基本上死忍全日

自從搞咗普教中,男廁忽然翻新咗,蹲廁變坐廁,班房d枱櫈全部變新

我唔係指兩者有因果關係,但係一向窮,突然有錢更新設備,成件事係值得懷疑
樓上竟然無講塘苗少青團 - 夏振振

果陣整埋隊扮童軍既制服團隊
跟大陸步操
講普通話
升國旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞