幾時搞全民jump閘運動?

39 回覆
29 Like 0 Dislike
大家都知道黨鐵同正苦已經掛勾,我就建議星期五8月30日開始全民jump閘直至港鐵道歉為止,
唔使好多人,返工放工時間有一半人參與就得,港鐵無可能捉晒所有人
又可以省返啲車錢又啱晒啲想抗爭又無時間又有好多野要兼顧嘅中坑
一個唔覺意玩到佢停止服務重正
最緊要係閘門度舉牌宣傳下,等多啲人可以即時參與
推到成常態

利申 自己一個唔敢跳
有人一齊先會
每日Keep住跳
傻啦,佢點你相可以捉你咩?最多只能罰你5舊?

《香港鐵路附例》第10條規定,所有港鐵公司發出的車票,均須在該《附例》及車票發出條件的規限下發出;而根據《車票發出條件》,所有乘客必須在港鐵公司職員要求下隨時出示車票以供檢查。為確定乘客使用某一類別車票之資格,相關職員可要求乘客提供身分證明文件或資格證明。違規者可被視為無繳付車費,並須繳交港幣五百元作為附加費(大小同價)
已經搞緊
同大家講,呢個先係真正不合作運動
又唔會阻到人又有效果又超低成本重可以省返車錢
一石四鳥
要搞的一定要有人係閘口舉牌宣傳同引導大家去做
一開始左後面就會有人跟
呢個okay ar
拉走再返黎,佢可以對你做乜
老老豆豆 係偏遠地區 特別係愈近邊境
愈多職員mon閘

人流少 要jump真係好撚難
唔企閘口前面重可以企出入口
我住左係粉嶺20年以上,返工放工時間夠多人一定無問題
咁如果你ot到9點先放重玩就危啲啦
唔係入閘咁簡單
係要玩跳出又跳入
隨機跳跳跳
想跳就跳
冇定向冇定位
唔一定喺閘機
咩位都玩得
琴晚旺角係粉衫隔離跳左
我就建議直頭地鐵都唔好搭,比d骨氣
各位要發放一個消息畀整個社區
黨鐵所有嘅規矩同運作
之所以仍然可以繼續
係基於全港市民嘅容忍同協作

其實收費區同非收費區之間又冇通電鐵絲網更冇人揸槍巡邏
邊個可以玩邊個都未知啊
就係要視規矩如無物
反正連法庭文書都可以造假仲有咩規矩可言
你就要守規矩
佢就可以飛象過河?
唔搭佢最多賺少左但係無損失,但你搭霸王車先係將抗爭最大效益化
心態正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞