有無巴絲9月去德國exchange?

63 回覆
0 Like 1 Dislike
話說9月就開學
自己知衰 7月中先book 到去搞visa
但到而家都完全無消息
想睇下大家有無相同情況
Pish
Pish
佢有寫visa 等幾多個星期,德國人做野你急唔黎,你去果陣啲料齊就ok
就係因為佢當時講同寫都係5-6星期 但到宜家都零消息 所以好擔心又唔敢買機票
Repost???
打電話去問下
我好多年前去申請德國visa,又係等左好耐都未有,最後原來佢地完全忘記左件事...
好似申請時要買埋機票.....
你去多過90日嗎?
90日免簽(特衰)
多過90日呀 去半年 exchange
拎student visa

去領事館時佢話我齊文件架啦 仲比左收據 有印章for 日後pick-up

當時仲勁心安理得 點知而家就無晒消息...
絲打當時等左幾耐?
聽日就打去!唔該晒
想知學左幾耐德文
本身大學上左course + 德國大學出信話會provide language course
咁依加係第幾個星期?
買定機票啦😂 貴死你 幾得print 定文件入關果陣會check 乜q 都check
你本科讀咩 去邊頭exchange
而家仲有兩日就week 6

我本身都想買定機票 但因為整visa 係成本passport 收左 好驚到時境都出唔到 要係咁改時間
本科係文科同英文系有關 所以去到授課語言半英半德 去Bochum
可能係the end of week 6 leh
你可以打電話去 不過要早啲打
成日冇人聽
好 聽朝就打巴打係咪去過德國exchange? 見你好熟咁!
你係自己去一個去定一班人去架
英文德文都有啲相似

依加唔太熱 你享受到一片大草地
買定大陽眼鏡啦
逗留過下 有dorm 住 日日煮野食 (好平)
生活幾寫意 冇畀大陸毒霧籠罩
啲啤酒好好飲
我都係七月中整 上兩個禮拜收到email 打電話無人會聽 建議你好驚既親身去問 記得預約先
今年都無夏天,買咩太陽眼鏡
只係熱得幾日就去番20度樓下
想問下你幾號整
同埋收email 係直接拎得?定再要交機票同保險證明?
其實德國個領事館好似係你send email去講買左機票(幾時要飛,開學),幾時要去就可以溝通下
帶定個頭盔先,聽朋友講
想問下巴打你朋友係未拎visa 照買左機票 再同領事館講咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞