有冇做生意嘅巴打講下近排生意如何?

776 回覆
462 Like 4 Dislike
尖東,廣東道,Dfs ,收皮未
金行請好多新移民
旺角尖咀d 金舖地舖
一間舖內10幾20個sales係度食西北風
仲有錶行
有影響呀
啲客會冇咩心機嚟
同埋公司係港島區
有遊行啲客會唔嚟
69之前已經有加拿大外資準備徹資
無左100萬生意
依兩個月食緊谷種
佢無講錯呀,但最慘仲要捱貴租
呢啲日子想搵人頂手都好難
預左最壞打算會輸晒了
興趣班真係會受成個氣氛影響,因為唔係必須嘅,補習班啲阿爸媽都仲會肯俾。依家有鋪頭結業,個邊又話放無薪假,點會仲有消費意慾,減少消費就會由唔需要嘅嘢開始不過依家呢個氣氛有排都未到底,經歷過沙士就知咩叫底
朋友係葵芳賣衫,呢幾個月蝕到仆街,佢話已經同業主講無錢交租,叫佢按金扣
巴打頂住呀,做生意唔係開源就係節流,樓上鋪?
邊間 一齊去支持下
係,好撚同意。
由細到大都係元朗住,直到識到依家女朋友住港島,成日去太古鰂魚涌個邊,先知道咩叫真香港,真係最後嘅防線嚟,買樓真係咪撚揀大西北,雖然都唔到我地揀
工廈丫 還好啦 我應該做到11月 完咗個租約就唔做 事關我9月開學喇, 啱呀呢排真係正到痴線 啲人無心情幫襯不特止 我都冇乜心情做生意
沙士嗰陣真係痴線 我老豆都係做生意 賣民生野 佢話過嗰時佢都係好彩先做到依家
網店撚今個生意比上個月跌7成
屌你老母啊777
冇差過 仲好左人工
利:做醫療
內憂外患 貿易戰影響深遠好多 人仔眨 基本上大陸人黎買野都識計數
做慣大陸人生意一定死先 加上19政策搞到D 外資都撤資做唔住
零售金融實重挫 我覺遊行示威只係加快左呢個過程
講真果句 經濟好同差對星斗市民根本冇太大改變 好又唔會加多D 人工
差最多咪失業搵少D
民生生意都叫挨得到,奢侈品難免首當其衝。再係咁落去高租金係致命傷,難免執笠。

香港人不嬲打不死,一齊挨囉,割蓆?不了。
近排買左好多野。不過係響ebay買
[所有人注意 行動幫推]星期一代表咩 係文宣日!工作又要開始了 繼續撕一貼十精神
https://lih.kg/1507941
遊客唔黎 本地人去晒買面具 會好得去邊
啱丫 重點係如果我今年先20歲 有咩米重頭尼過 冇野怕
20歲真係無嘢輸唔起,係驚你唔去輸。我葵芳個朋友都係22歲,雖然要執,不過佢已經諗定儲夠錢又再做第啲生意,加油啦巴打
小弟尖沙咀賣飾品,生意比上年同期少50%左右
不過錢銀事小,香港人命運事大,蝕錢執粒都唔割蓆
好多廣東話都唔正,跟住介紹大陸d朋友幫襯佢,賺佣金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞