有冇做生意嘅巴打講下近排生意如何?

776 回覆
462 Like 4 Dislike
巴打辛苦你
上水太近出面點打都打唔到入黎
d蝗唔驚
一d都唔辛苦,前線付出比我多,我最多打反工冇咩大不了
要怪唔應該怪示威者,要怪係怪當權者
示威者無能力令到民不聊生,只有當權者分餅分唔均雲仲要獨食
尖咀少左好多強國人,廣東道名店無人排隊,海港城city super foodcourt以前lunch hour滿曬要等位,而家大把空位
一d都唔辛苦,前線付出比我多,我最多打反工冇咩大不了
要怪唔應該怪示威者,要怪係怪當權者
示威者無能力令到民不聊生,只有當權者分餅分唔均雲仲要獨食
見到隔離間哂相舖
D人狂排隊去影外國護照相
尤其是BNO
同埋中國唔去得,多左好多影越南簽證相
citysuper/log on/lane crawford同一背後大老細吳光正
條撚樣撐警
本身賣啲野又貴
入面啲sales個撚個藍到仆街
自己上網買計埋運費直送樓下
呢間野已經可以罷去
如果只係咁就可以脫離中共魔掌,好抵
街坊場賣眼鏡

生意好過舊年
旺角韓燒邊間
生意差係冇人想洗錢,特別係黃絲 抗爭者

藍絲廢老 本身就冇錢消費

大陸人好似毒品咁,你靠佢地就死得
係靜咗好多
尤其係靠自由行既生意
上至跨國大集團名店下至細舖中小企
至於香港人可能心情差洗錢都好似少咗
愈大愈危險
恰鳩香港人吖嗱
老實講本身環球經濟就開始差緊 加上中國終於開始俾人制裁 佢地先少左落黎香港 無錢就無錢 關示威撚事咩
講得啱,2011年起,香港消費就越來越無value可言,啲錢太易賺攪到好多價錢都係不合理(例如紅勘食個下午茶要45蚊,呢啲就執X咗都無人可憐啦。)
AA自己封左,我諗佢會減租比商戶 反正都係政府錢
其實西環同北角,甚至灣仔鵝鏡橋一帶,可能係市區民生用品和買餸最平的地方....
消費就去本地良心小店
星期六買定少少菜,平日放工返屋企住

我連家用紙巾都無用tempo
利申:10年fan 以上
你睇下澳牛幾多人排隊就知,
死0既係邊個
聽啲fd講 零售業cut 人 cut parttime 以前請幾多都要
然後波鞋街某鋪 一日得4位數字比人屌到飛起
根本冇心情消費 食多餐好都廢事 行街都變左去遊行
真,不過依家條街好舒服,香港太多人賺埋d不義之財,係時候要還
做開香港人生意,影響唔大。
反而聽d客講做開大陸人生意既,就生意仆直
朋友做酒店業,生意慘淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞