[推][BNO] 9月1英國領使館請願最新資訊

545 回覆
191 Like 5 Dislike
Push
一人一Post 洗爆連登時事台 Facebook

標題:[901入機場]今日重演721,黑警太子版核爆!唔使講野,入機場哂冷

與其死係街頭,不如死係機場
與其街頭食彈,不如機場食彈
與其被打爆頭,不如機場爆頭
與其被打爆眼,不如機場爆眼
與其黨鐵被打,不如機鐵被打
臥底鐘意燒街,不如燒機場啦

攬炒機場!塞爆佢,唔使講野!
901無限期塞爆機場!

見者Copy內容開新Post洗版,唔開Post自己檢討一下良心仲係唔係到!

和理非出動嘅時候到了 你唔係忍到今日手足為你犧牲呀?
Push
唔只英文伏,而且我搵唔到文中提及嘅
「Sino Anglo Agreements signed in 1981」係乜嘢
可唔可以解釋下
因爲只知道1984年嘅Sino British Joint Declaration
tg gp又入唔到
照簽 簽咗先
英領等
即係叫人簽個錯嘅petition?
不完美 可改善
父母都冇bno是否玩完
爬文爬左一陣
相信你地唔係想bno轉bc,而係反對
想呃人簽一份引起英國人仇視港人嘅petition
連個標題都係咁霸道,資料又錯,英文又差
最後幾句直接咁話如果bno轉bc就會影響英國國際形象
我睇返你地已經唔係第一次整,一直霸住個topic唔比其他人開
改善?點改善?
你英文係咪咁差最後果幾句係話英國再唔將bno轉bc就會影響國際形象呀
好意思話人英文差,睇下篇垃圾行文
資料錯,logic不通,而且語意含糊
bno轉bc點樣可以解決入面所講嘅housing同國際形象問題呀?
代入英國context點解唔可以解讀成:比左bc都會有housing問題,而且更嚴重?
標題同內文結合埋一齊睇完只覺得係曲線,目的係引起英國人反對
加上資料錯呢樣無得賴,至少兩次聯署,每個6個月,都唔改
令到其他人無法再提呢個topic
點解要寫成咁?而且唔肯改?
tg gp聲稱有1200人但死link,即係吹水?
Issac Ko,可唔可以講兩句?
咁你上面個回覆真係寫到明你將段英文理解成bno轉bc會影響國際形象呀嘛
咁都唔話得你英文差?你都幾惡下

仲有bno轉左bc 至少唔會有成為難民既可能性先,因為bc依個身分係保障左英國居留權

第二,bno轉左bc之後 老共唔會夠膽格硬郁拎住英國公民護照既香港人

第三,香港人拎左英國護照之後會過英國定居亦都係佔好小數,從居英權計劃已經可以知道。
是但你,但你又係揀黎答

1. 你講果三點都係唔能夠肯定,只係你推測
第一,做難民都未必會去英國做,咁英國憑乜要咁快衝出黎包底?
第二,「老共唔會夠膽格硬郁拎住英國公民護照既香港人」你係老共?瑞典公民都照郁,你憑乜咁肯定?
第三,成個世界格局同香港環境都唔同曬,你走去用個n年前嘅居英權計劃黎做ref得出呢個推測,講到一定係咁?
2. 資料錯呢樣無得賴,至少兩次聯署,每個6個月,都唔改
令到其他人無法再提呢個topic
3. 點解要寫成咁?而且唔肯改?
4. tg gp聲稱有1200人但死link,即係吹水?
5. Issac Ko,可唔可以講兩句?

利申,本人支持平權,但呢個petition完全無說服力,差到可能造成反效果,疑似所謂低級紅高級黑手法,睇唔過眼先出聲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞