「窮撚」避險三寶:Citibank、美金、Firstrade

704 回覆
350 Like 14 Dislike
但其他野貴到仆街呢
我見官網得priority 同gold有得book
巴打你點book普通?
唔明巴打指咩野貴
BIL
https://www.etf.com/BIL

GOVT
https://www.ishares.com/us/products/239468/ishares-us-treasury-bond-etf

BND
https://investor.vanguard.com/etf/profile/BND
買賣美股貴到仆街
點keep到咁多錢係佢戶口
Citi開股票户口收錢?
開戶唔使
Ps:星期一啱啱開
請問citi app 入面增加收款戶口
入面要填個FEDWIRE
應該填咩
要落分行填表,佢幫你加番FT個戶口,三個工作天到5個工作天

啱啱先搞好
係唔係就咁去分行同佢講想匯款就會幫你搞好??
岩岩開左citi priority,選左擺20萬+5萬si出糧
想問下如果每個月有5萬出糧,但戶口唔夠20萬,係咪都會降grade變citibanking?

citibanking做出糧戶口係咪都係買股票免佣?
唔係,要去分行人手填份表,之後搞好就會喺個app加咗呢個銀行戶口,記得remark填番自己名同FT account number

個FEDWIRE code係美國銀行當地用嘅code, 如果唔想煩,試吓問FT customer service睇吓拎唔拎到?

我當初就係喺app做到呢吓做唔到落去,冇得skip, 於是落分行問,職員都唔知於是搵經理,經理話要填表人手加,噚日我就見個app加咗呢間銀行落去
唔會用citi買美股啦
冥幣啦
咁邊放到咁多錢
食果兩厘幾金美金定期咩
等金回返小小 買金啦
鍾意美股咪買3140
Easy
官網有 citibanking
揀完 citi priority 個掣
喺左下角果行字仔到
我係股票及儲蓄㩒立刻申請,最下面有citibanking ,填完資料就可以約時間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞