「窮撚」避險三寶:Citibank、美金、Firstrade

704 回覆
350 Like 14 Dislike
佢問左你點解開卡未
答左佢兩個星期度dhl 送上門
答左了 冇人係咪都會掉去郵局?
Thx
唔會 要簽收 冇人第日再送
星期六都送件喎 平日7-8點都送
送件前會俾條link 你 約時間送件
唔理就跟佢default 個時間

https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-communist-china-government-redeem-imperial-dynasty-s-bond

任何國際之間既債務都有繼承義務
慈禧簽果條辛丑條約 一戰果時民國繼續還
仲要還到1938年因爲打二戰窮到pk
去求條約國唔追辛丑賠款先可以停
既然中共自稱滿清正統承繼人
呢張債券自然本利點都要還
唔還既佢講乜差野要用南京條約去收番香港
而且美國政府係未同中共追還錢
明白 唔該巴打
firstrade 點買baby bonds(etd) 固定收益好似search唔到?
唔正常
我星期六申請星期二收到
打電話叫佢寄過張
Under Trading Fixed Income,
今日發現FT既債劵冇CS咁多, 價錢利率又冇咁好。 CS bond sellers 既數目比較多(可能)
真係痴孖根.....完全同我一樣
我又係申請左,隔一個星期未收到打去報失
個hotline打足3日先搵到人

報完又話要等5個工作天,到依家仲未收到
轉數快轉去恆生嗰啲
開個普通citibanking
之後網上按升priority
之後短訊同你講五個工作天後升

升完app入會show priority

完全唔經人手
但呢個方法應該好快比人降番落去?
8月21申請左ft debit card
第日話我唔齊資料,我即時補返
之後無晒聲氣
仲諗住遲d追追佢
點知今日收到call收信
期間無問過我申請黎做乜
快都要半年啦

咩都匯哂啦

月供既慳得幾多得幾多

hsbc咪又要收錢
收到ft張debit card,打到開卡個美國電話駛唔駛收費?
textnow
幫到你
星期五申請星期一收卡
有冇人用開ft試過匯出返黎
都係一日就得
唔知有無睇錯, FT入10k已經可以Claim $25?
其實張Debit card有咩用?
係 更新咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞