[做你的樹窿] 入黎放低心事同吹水 84

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
要由頭識過晒d 人,係會有段時間難捱d 的,絲打係咪唔習慣社交識新朋友?
十年咁長時間,有咩令你堅持左十年?
覺得社交好攰,但係唔抗拒嘅
邊部分最難適應呀?
呢排生活上係咪發生左其他事,令到你唔再享受之前的興趣?聽你咁講,又唔係因為去左樽頸位而灰左,係真係突然頹左
啲人同中學好唔同,好似唔係好識同佢地相處。同埋入到大學好似咩都唔知咁,好迷茫
大學個模式同中學真係好唔同,又好似選擇多左好多,無中學咁多規限,所以好靠自己主動去安排一切,人呢就其實樣樣人都有,如果呢班相處唔自在,可能要識過一堆同自己性格夾d 的朋友,不過如果岩岩開學無耐,大家仲係認識階段,可以俾d 時間自己同佢地試下相處先,如果唔係,你都會好忙咁應付好多人
一個月後發現真係太唔同,咪搵過另一班
又抽
巴打你本身係咪喺興趣方面,定左d 目標俾自己?例如想長遠成為職業之類
友誼不可缺少,但唔好太上心
放太多情感喺友誼,如果被出賣,會好易受傷
多謝巴打我諗過一排會好啲,習慣下
唔係
我個人好重感情,同埋好在意人地點睇我,所以一相處得耐自然就上心咗
咪要人自爆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞