【你睇咗未?!】G20 六月眾籌登報結算會計紀錄 出爐!!!

571 回覆
1062 Like 6 Dislike
咁多位連登巴絲、香港人,我地又見啦!

自發起G20眾籌登報活動到而家已經差唔多兩個月

一直以嚟,G20團隊明白籌得嘅資金來自你地,所以眾籌資金嘅運用情況必需透明及公開

為咗令公眾知道G20眾籌登報嘅資金去向,我地邀請咗香港註冊會計師完成相關結算會計紀錄

大家可以瘋狂參閱我地盤數!

由於每份報章嘅具體收費係商業機密,而唔同報社都曾經明確要求我地將價格絕對保密,所以我地未能夠喺公開帳目中列明每一份報章嘅實際收費,希望大家能夠諒解

但係!

為咗平衡公眾知情權同報社嘅權益,團隊決定盡可能將支出嘅數字細分為以「洲」作單位嘅方式公開,希望大家依然睇得清楚自己俾咗嘅錢係點樣運用

而過程中相關嘅報價同單據都全部有清楚紀錄同back up,佢地亦已全數交咗俾註冊嘅會計師作查驗、檢閱

喺呢到,我地團隊要特別鳴謝義務註冊會計師同埋法律團隊不收分毫嘅熱心協助

要查閱結算會計紀錄,請移玉步至:http://bit.ly/g20finreport

而我地眾籌登報後所淨餘嘅港幣157,137元,已經全數撥捐俾612人道支援基金,下面有收據俾大家睇

同場加映

今次眾籌嘅總捐款次數係 22,099 筆,平均每筆捐款額係 HK$304,而最多單次捐款額係 HK$100

有人可能會問,我地係唔係有條大水喉先會咁快眾籌達標呢?
等我地用數據答你啦!

今次眾籌嘅最大筆單一捐款係 HK$30,000,而最細筆單一捐款係 HK$4

我地發現有唔少朋友其實都係捐出個位數字嘅款項,其實唔係個個都可以負擔到大額捐款,但係大家都好樂意為香港出盡每一分力

呢到嘅每一分、每一毫,以及每個人嘅付出對呢個計劃同對香港嚟講都極為重要!!

在此,我地衷心感謝各位香港人,俾我地見證到呢個咁感動嘅時刻!

最後,不論你有無捐錢,不論你捐咗幾多,
你地每一個都係香港不可取代、舉足輕重嘅Stakeholder!!!
喺呢到,我都想借個位同各位 G20 團隊嘅成員及各位有幫手嘅人好衷心地講聲多謝。
由一開始見到連登上面有個咁嘅想法,到開始有人入group做野,開始眾籌,極快達標,成件事開始成形,再到廣告出街,到後續手尾,到大家一個個講再見咁返到自己本來嘅崗位繼續努力,好瀟灑地離場,誇張啲講,我見識到香港可以有幾美好。
其實我地唔知自己做嘅野可以有幾大影響,但屋企有難時,我地任何一個方法都唔可以放過。為嘅就係我地最愛嘅香港。
多謝你地。希望各位隊員萬事小心,繼續努力,永遠唔好忘記我地曾經為香港奮鬥,都唔好忘記香港人可以幾warm、幾團結。
It was the best of times, it was the worst of times.

唔知香港第時會變成點,但係我希望大家唔好忘記呢個夏天,香港人唔好忘記我地每個人都有自己可以貢獻嘅地方。一日未得到民主、未得到自由,我地都要繼續奮鬥落去。
希望有日我地可以喺自由民主嘅香港毫無顧忌地相認。
各位手足
加油!
你老母
我愛家樂牌粉絲
推呀
愛家樂牌, 快啲做我條女
做我條女呀
辛苦哂家樂巴同G20 team
終於見到你地有報告 好勁
唔推唔係人
多謝你地
感謝大家支持!!
幫推呀!!!
加油啊推爆佢!!!!
各位巴打絲打,頂住呀!
路還很長,記住齊上齊落!
香港人可攻可守,智勇雙全!
記住永不分化!不割蓆!不篤灰!
It’s now or never

824 機場復活,WE WANT YOU!而家搭車犯法呀?

一定支持你, 我哋快啲結婚
推爆
感謝
推你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞