讀過德望,你問我答。

432 回覆
10 Like 75 Dislike
樓主係咪靚女
識過個德望妹 最後無疾而終
婆仔鞋,唔着返學襪
D女幾正
樓主點睇#staystrong件事?
點講都好,偷拍偷窺嗰啲一定係唔啱,佢哋覺得不安都好合理。
照顧學生心健康係無錯,但係用stay strong呢個字眼我就硬係覺得怪怪地,好有地震海嘯feel。

我當時得悉呢單嘢第一個諗法就係咁學校有冇俾啲F56著返白裙,非常時期總要用非常手段,不過我當時已經冇喺度讀,唔知德望校方實際上有冇俾啲學生咁樣做。淨係覺得如果明知著某一件衫出街好易俾人偷拍但都局住要著,俾著係我重點咁返學。
*重點敢返學。
肉絲高跟
不過出到黎勁既真係見唔倒
原來咁多連登仔鍾意肉絲?我重以為肉絲已經過時。
對肉絲幾耐洗一次
好大壓力?
校隊成績係咪每況愈下
點解
學校叫你地日日著肉絲之前應該考慮到香港呢個社會好多腳膠,包括我在內
係過時就唔會有#staystrong事件啦
你自己點睇日日著肉絲,係咪對腳靚左
不過應該好熱/焗?
讀書壓力?係有㗎。
冇參加過任何校隊,佢哋表現點樣我唔知亦唔care。

不過據我所知德望有唔少過擋嘅情況,好多有一技之長嘅女仔(特別係運動叻嗰批)都會走咗去讀dgs 。識得有人直頭好似係德望俾咗全額獎學金佢都唔讀,走咗去dgs 。同埋我記得我見過一幅相,係D1學界全體dgs田徑隊隊員影大合照。幅相入面坐喺最前嗰四個女仔(我諗應該係leader?),我認得其中兩個都係小學讀德望嘅。

好多時德望最叻嗰批運動員都會過擋,為其他學校爭光,導致人材流失。我諗係因為咁所以令校隊好難有突破。
講起肉絲,其實我淨係諗起企喺百貨公司著住安全鞋嗰啲中年sales。
識3個讀德望既都係臭閪黎
你地德望妹點同
著起肉絲嚟重正過班OL
點臭法?
好呀嬸/酒樓知客咁

利申本身都唔鐘意絲襪
我都想知。
垃圾德望 白鴿眼最撚犀利就呢間學校
一個就專做龜婆, 介紹一d係淫亂圈子入面既女俾新識既男性朋友(本身仲要知個男仔有女朋友), 想撮合佢地入group一齊玩

另一個就專送上門, 係仔都上得, 不過條仔如果食完鬆人既就會發顛, 一哭二鬧三上吊, 飲酒介手自殺乜都做齊

第三個算正常d, 只係收下唔同兵種, 食飯/俾錢/車出車入/功課等等 唔同兵種都收d入伍咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞