讀過德望,你問我答。

433 回覆
10 Like 75 Dislike
答到盡量答,自爆唔答。
溫馨起示:讀德望悔終生。

勸各位做咗人老豆老母又有個女嘅連登仔唔好揀呢間學校。
靚唔靚女
點解悔終生? 間學校今年喺全港中學排名第3 應該恨都恨唔切喎
點解悔終身?
有冇同學做雞
識好多人讀德望都臭串
對眼生喺額頭
如果唔係咁既人真係唔好入
又多大陸人
我阿妹讀呢間 可以幫手答
你嘅意思係德望多唔多靚女?
麻麻地唔算太多。豬扒同靚女都有,外表一般嘅就更多。
不過靚女嘅數目感覺上都多過DGS。

btw tb比例一定多過一般嘅男女校。記得出席過啲家長gathering,見到一家四口,我以為嗰兩個係姊弟,點知原來係姊妹,個「細佬」其實係家姐嚟。
有冇圖
點解悔終生
德望係唔係有其他途經升大學?多唔多人揀?

你點睇班家長接放學塞咗成條大斜路?
啲女全部白鴿眼
算吧啦德望
你話你讀過明愛既先出黎問啦
嗰啲濕鳩中學排名就算啦,根本就任佢噏。正如連登仔成日話恆大、i大世界第一,咁係咪真係世界第一先。

我喺德望真係遇過好多教畜,重要唔知做乜撚嘢成日俾同學孤立同排斥,有好多不快經歷,所以嚟勸世。

其實就咁講,如果中學嘅話,你有啲band 1直資/私校offer我勸你都係狗衝,唔好讀德望。咁如果你話我有專長、但成績麻麻,得德望睇中,派位嘅話只能派到band3,入U無望,咁冇辨法啦。btw其實德望dse都係英文突出少少,其他科目唔算好叻,要英文好又唔介意俾學費咁讀國際學校唔好?

小學同幼稚園更加無理由讀。我知有啲家長怕麻煩,唔鍾意升中升小要搵學校,所以揀德望。但德望從來都唔係一條龍。佢鍾意收返幾多就收幾多。而且佢好似冇一個準則話收定唔收(而家唔肯定,但我當年一定冇)。我讀初小嗰時聽講中學差唔多收曬咁滯,但我讀中學嗰陣已經聽講話收得一半,咁我而家讀緊U,近幾年數據就唔知,但就咁睇呢十年個趨勢都係收得越嚟越少。
重有你諗下黃大仙個校網⋯⋯
點解要係明愛⋯⋯
有冇俾人視姦過?
啲囡多數有冇仔
唔知。就算有都唔會話我知。
歡迎。
多數冇
1)IB嗰啲?冇。得DSE。
2)啲家長好撚自私。
廚房幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞