[波羅的海之路] 聽日無論幾膠一定都要去,因為我地可能會改變世界!

790 回覆
2176 Like 17 Dislike
愛莎尼亞同立陶宛報章已經開始開始關注
我係度求大家 一定要去
一定要夠多人 一定要和平
如果我地唔多人 波羅的海之路就搞唔成
因為呢場戲係做比全世界睇

當年波茲南事變
一個小小既波蘭可以令到全東歐一齊對抗蘇聯
雖然後來失敗左
但呢場運動之後
東歐既地下組織既反共一直進行緊
之後更造就左捷克既布拉格之春同匈牙利既十月事件

所以如果我地成功左
係會對世界各地既人民起鼓舞作用 一同對抗極權

第四波民主化將會以香港作為起點

有d野真係無人知
當年波蘭都估唔到自己既團結工會
可以隊冧整個共產國際

所以我真係覺得幾膠都一定要去
咪當係同d左膠玩下嘉年華囉

真心 我覺得我地有可能會改變世界
我睇過唔少歷史
我覺得聽日我地真係有改變世界既先決條件
認屎認屁都要講一次
我係全香港第一個提出呢場運動既人
因為我知道 波羅的海既威力會好大

聽日既波羅的海之路
無論係國際既輿論性 定之後既影響
將會比起我地任何一場抗爭更為重要

823見
Push
pish
集中火力推呢個
比香港人知大家係有外援
愛沙尼亞幫港出聲,快啲搞好香港之路
https://lihkg.com/thread/1494807/page/1
Push
Pish
勇武,護人鏈!
push
30年前嘅23號
同30年後嘅23號
機不可失
大推
手足自發落區文宣 連儂牆當活動通知

823 呢一日當中人鏈係重點,因為咁啱適逢波羅的海三國人鏈運動30週年(當年亦都係8月23日),如果事成可以引發極大國際輿論支持香港,當年就係因為呢條人鏈而令到三國可以脫離蘇聯!

823 文宣圖

大家可以試一個聰明嘅捉鬼辦法 一發現疑似公安人員,唔洗同佢打住嘅,幫佢着件寫住「平反六四」四隻大字嘅靚衫先 ( 冇嘅可以拎支寫住「平反六四」嘅旗/ 標語)然後個個人同佢笑笑口拍曬膊頭握埋手影幅大合照 然後任由其他記者send 上國際新聞,以及同「國內同胞」開心share 嘩~原來環球時報記者係支持平反六四嘅 影完相就放走佢啦,話曬佢支持平反六四喎 自己人嘛,客客氣氣送佢離開,佢走緊嘅時候我地仲要大聲叫「同志們辛苦了!」,受到如此高規格禮遇,對方想必喜極而泣

#五大訴求缺一不可
#永不割蓆,永不分化,保持改進
#Follow 大波臭閪 = 曱甴
#Follow 立場姐姐 & 攬炒巴 = 君子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞