醫院行私刑嗰三個黑警聽日提堂

355 回覆
486 Like 29 Dislike
希望大家可以幫手推!
希望民主黨林卓廷可以聯絡伯伯,問下佢會唔會私人提告涉事警員多一條罪?就係酷刑罪!我地希望612人道支援基金可以用得其所!
有無人接佢地
酷刑啊屌佢老母
公佈樣 姓名,全世界black list 個三條仆街
傷佢老母
民事!! 酷刑罪
唔夠錢我地籌旗
唔好比班黑警以為坐幾個月就得
佢地坐緊重有錢攞嫁!!
要佢地賠上人生
玩撚晒

律政同黑警打矛波

知法犯法唔係罪加一等咩

依家輕十等
咁快?
唔好,咁樣會影響事件既審訊同有機會妨礙司法公正。
如果咁都唔係酷刑既話
不如你告公職人員行為不檢算吧啦
只要係原告人(伯伯)願意,其實係可以私人提告涉事警員「酷刑罪」。

早前大律師郭憬憲已批評警方對案件的定性過輕,因今次涉及公職人員濫暴,「病人綁住手腳,又唔係攻擊緊警員,有乜理由咁殘暴對待病人呢?」,除非有其他政治考慮,否則應引用刑期較重的《刑事罪行(酷刑)條例》來檢控。「酷刑罪」是指公職人員執行公務時,蓄意使他人受到劇烈疼痛或痛苦,最高刑罰為終身監禁,但檢控必須獲律政司司長同意。翻查資料,律政司和警方自1997年至今,沒有引用相關條例來檢控。

大律師郭憬憲當時解釋,《酷刑條例》關注受害人「受到劇烈疼痛或痛苦」,而非傷勢嚴重程度;不論疼痛是肉體還是精神上,或因任何行為或不作為而引致,均無關重要,「例如有警員唔畀水你飲、唔畀你見律師,長期咁樣做,令一個本身有抑鬱症犯人病情嚴重咗,呢啲已經係酷刑」。他又指,酷刑定罪門檻不高,即使本港沒有相關案例,法庭亦可憑證據定奪,「如果用到,係可以阻嚇好多借公職為名打人」。

最關鍵係要睇林卓廷或者一眾泛民議員,可唔可以搵到當事人伯伯,問佢願唔願意私人提告,希望612人道支援基金可以用得其所!
屌你老母,告遊蕩算啦不如
酷刑呀你老母
終生啦屌
黑警唔告酷刑的話,我地眾籌私人提告,求法律jj意見
幫手簽 愛國既中國人做咩要o係海外留學
中國既學校唔好咩?
推到愛國中國人返中國讀書

https://petitions.whitehouse.gov/petition/revoke-visas-chinese-college-students-who-disrupted-otherwise-peaceful-pro-hong-kong-protests
去聽審
有冇提堂既進一步消息?
掉番轉訓床果個係差佬,施刑果3個係市民的話,呵呵呵
仲要三年都要睇咩官判
一個唔好彩紅底既
隨時三個月 話唔定做社服都得
乜撚野襲擊呀屌你老母

酷刑呀!!!終身監禁架!!!
有位入黑警,大家千其唔好放生黑警,求實質行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞